Doe mee met Het Nationale Buurtonderzoek 2023

Nieuws
Beoordeel de leefbaarheid van jouw buurt.
Beoordeel de leefbaarheid van jouw buurt. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Het Nationale Buurtonderzoek is terug en is benieuwd naar jouw mening! Wil je weten hoe jouw buurt scoort in vergelijking met andere buurten in Nederland? Vul dan de vragenlijst in en beoordeel jouw buurt via Het Grote Nextdoor Buurtonderzoek 2023 (qualtrics.com).

Vorig jaar werd de Vogelwijk in Den Haag bekroond tot de best gewaardeerde buurt. Dit bleek uit het jaarlijkse buurtonderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam en buurtplatform Nextdoor. Prettig buurtcontact bleek daarin van groot belang voor het creëren van een fijne leefomgeving. 

Samenwerken aan een prettige buurt

Nextdoor voert samen met de Vrije Universiteit Amsterdam jaarlijks onderzoek uit naar de leefbaarheid in buurten door heel Nederland. Vorig jaar is er onder ruim 32.000 buren uit meer dan 222 gemeenten in Nederland onderzoek gedaan. Het onderzoek richt zich op zes belangrijke thema’s in de omgeving, namelijk: het contact met buren, het helpen van buren, de sociale cohesie in de buurt, de voorzieningen in de buurt, de ervaren veiligheid in de buurt en gevoelens van eenzaamheid en sociaal vertrouwen.

Iedere buurtbewoner kan de vragenlijst invullen en de resultaten van het onderzoek worden bekendgemaakt in september 2023.