Gratis compost ophalen

Nieuws
Compost is een echt een vitaminebommetje.
Compost is een echt een vitaminebommetje. (Foto: Pexels)

NIEUW-WEST - Zaterdag 23 maart kunnen alle bewoners gratis compost ophalen bij een aantal recyclepunten. Wel zelf een emmer of zak meenemen om de compost in te bewaren.

23 maart is Landelijke Compostdag. Op deze dag delen veel gemeenten in Nederland gratis compost uit. Als bedankje voor het afval scheiden, maar ook om te stimuleren dat mensen dit blijven doen. Van het tuinafval dat Amsterdammers op de recyclepunten inleveren, wordt namelijk compost gemaakt.

Gratis opgehaald

In Nieuw-West kan er gratis compost worden gehaald op de Seineweg 1 en de Henk Sneevlietweg 22.

Er wordt compost mee gegeven zolang de voorraad strekt. Er hoeft geen tuinafval te worden ingeleverd om gratis compost te krijgen.

Op een recyclepunt kan alle soorten afval worden weggegooid, behalve restafval. De recyclepunten zijn open van maandag tot en met zaterdag. Het recyclepunt op de Henk Sneevlietweg is ook open op zondag.

De adressen en openingstijden van alle recyclepunten in Amsterdam zijn te vinden op amsterdam.nl/recyclepunten.

Vitaminebommetje

Compost is een waardevol goedje. De donkerbruine, kruimelige grond ontstaat als afgevallen bladeren, takjes en dode planten door de natuur worden afgebroken. In compost zitten heel veel voedingsstoffen, waardoor planten, bloemen, groenten en fruit er goed in kunnen groeien. Het is een echt vitaminebommetje voor de tuin of balkon.