Wat te doen in Nieuw-West

Nieuws
ER is elke zaterdag open huis in de Stadsboerderij, aanstaande zaterdag wordt er een prikactie gehouden.
ER is elke zaterdag open huis in de Stadsboerderij, aanstaande zaterdag wordt er een prikactie gehouden. (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Er is heel veel muzikaals te doen komende week in Nieuw-West. Wie wil kan ook meedoen aan de landelijke Opschoondag. Wat je ook kiest uit dit overzicht, er is altijd wat te eten of drinken.

Jazzcafé

Donderdag 21 maart van 16,00 tot 17.00 uur kun je met een drankje en medebuurtbewoners weer genieten van jazz en wereldmuziek in buurthuis Het Pluspunt aan de Albardakade 7 in Geuzenveld. Kom samen luisteren naar Miles Davis, Ben Webster, Ibrahim Maloof en neem je eigen muziek (op cd, lp of cassette) mee als je iets wilt laten horen. Toegang is gratis. Het Jazzcafé is elke derde donderdag van de maand.

Opschoondag

Kom Osdorp opfrissen op zaterdag 23 maart. De grote prikactie vanaf de Stadsboerderij Osdorp is in het kader van de landelijke Opschoondag. Kom om 10.00 uur naar de boerderij aan de Botteskerksingel 30B. Prikkers en vuilnisringen zijn aanwezig, maar neem je eigen schoonmaakmaterialen ook mee. Na de schoonmaakronde is er om 12.00 uur een gezamenlijke lunch met soep en brood.

Filmen voor de jeugd

Op dezelfde Stadsboerderij in Osdorp is het elke zaterdag open huis. Zaterdag 23 maart kunnen kinderen (8-12 jaar) van 14.00 tot 16.00 uur leren filmen in de natuur. De activiteit is gratis. Meld je aan bij info@stadsboerderij.nl. Het adres is Botteskerksingel 30b. Zie www.stadsboerderij.nl voor alle activiteiten.

Caribische dag

Op zaterdag 23 maart van 14.30 tot 17.30 uur is het Caribbean Day bij buurthuis De Aker aan de Noorderakerweg 2 in Osdorp. Op het programma staat onder andere een Surinaams voorleesuurtje voor kinderen door auteur Tante Elly, een workshop haarvlechten, een Afro dansworkshop en een Soca dansworkshop voor beginners. Toegang is gratis. Meld je wel even aan bij info@fidelinas-entertainment.com..

Pink Disco 2024

Na het grote succes van vorig jaar organiseert Pink Nieuw-West op zaterdag 23 maart van 20.30 uur tot middernacht weer een Pink Disco.  Met deze keer een extravaganza-editie. Je mag helemaal los met glitter en glam (als je wilt, anders kom je gewoon in je eigen kloffie en straal je alsnog). Nodig je vrienden, buren en familie uit om samen onder de discobal te dansen. Toegang is gratis. Helpen versieren? Kom dan om 19 uur de slingers ophangen. Locatie: dit keer bij Lola Luid aan de Derkinderenstraat 44 in Slotervaart. Zie ook www.pinknieuwwest.nl.

Smartlappenkoor

Zondag 24 maart treedt het Smartlappenkoor Leedvermaak op in het Dorpshuis van Sloten aan de Nieuwe Akerweg 14. Zaal open: 13.30 uur. Aanvang: 14.00 uur. Entree is gratis en aanmelden niet nodig. Kom gewoon gezellig langs en zing mee met smartlappen als ‘Wat een geluk dat ik een stukje van de wereld ben’ en ‘Met zulke rozen op jouw wangen’.