Informatieavond over zonnepanelen en warmtepomp

Nieuws
Zonnepanelen of centrale verwarming, dat is de vraag.
Zonnepanelen of centrale verwarming, dat is de vraag. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Werkgroep Energietransitie Nieuw Sloten (W.E.N.S.) organiseert maandag 22 april om 19.30 uur een interactieve informatieavond voor huiseigenaren over het voordeel van warmtepompen, zonnepanelen en de combinatie daarvan.

De avond wordt gehouden in het Huis van de Wijk, Hageland 117-119.

Al het nieuws over de saldering en het terug leveren van stroom maken mensen onzeker over de aanschaf van zonnepanelen. Maar het is nog steeds voor de meeste huizen in Nieuw Sloten financieel aantrekkelijk. De saldering loopt nog door, elk jaar helpt nog. En de zonnepanelen zijn sterk in prijs gezakt en de levertijden zijn kort.

Warmtepomp

Of toch een nieuwe cv-ketel voor 2026? Nee, een warmtepomp is in het gebruik een stuk voordeliger dan een cv-ketel. Maar dat voordeel wordt tenietgedaan als de aanschaf duur is. Een simpele installatie met een hybride warmtepomp is er al voor 3.000 tot 4.000 euro inclusief subsidie en dan zijn huizen voor 70 tot 80 procent van het gas af. De oude cv-ketel levert daarbij het warm water en springt bij als het gaat vriezen. En er is alle tijd om later helemaal van het gas af te gaan.

Na een algemene introductie door ervaren voorlichters gaan de aanwezigen van de avond uiteen in kleine groepjes waar er onder leiding van een ervaringsdeskundige aandacht is voor ieders situatie en vragen.

Aanmelden kan via https://wens.amsterdam/Contact, niet verplicht, wel handig.