Wat te doen in Nieuw-West

Nieuws
Dansgroep Bolivia Minka treedt op bij De Buren.
Dansgroep Bolivia Minka treedt op bij De Buren. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Er is veel te doen komende week in Nieuw-West. Hieronder een overzicht. De weekagenda van Nieuw-West heeft voor ieder wat wils. Je kunt versieren, poëtisch ontmoeten, een ritje maken met de historische tram, praten, zingen, of dansen op Boliviaanse muziek.

Kaarsen versieren

De energieke senioren van ESAN gaan in hun clubhuis Het Honk aan het Jan de Louterpad 8 in Slotermeer op donderdag 11 april van 10 tot 12 uur weer lekker creatief doen. Deze keer worden er onder leiding van Ellie en Marloes kaarsen versierd. Meld je aan via esan@energiekesenioren.nl of 06 3008 4007. Kosten: 3 euro, inclusief koffie, thee, koekjes en materiaal (eigen kaarsen ook welkom). Voor meer informatie over de activiteiten bij ESAN: www.energiekesenioren.nl.

Poëtische ontmoetingen

Bij New Metropolis kun je zaterdag 13 april terecht voor een avond vol gedichten, verhalen en liedjes. Schuif gezellig aan om te luisteren en genieten. De avond is gevuld door dichter Göhkan Aksoy, die in 2015 werd benoemd tot Dichter des Stadsdeel Nieuw-West en thans coördinator van Huis der Letteren is. Op het programma staan onder andere muzikant Mai Ki, dichter/danser Emily Vierthaler en dichter Saeed Salem Aljariri. Toegang is gratis, aanvang om 19.30 uur. Locatie: Burgemeester Rendorpstraat 1 in Slotermeer. Reserveren: www.newmetropolis.amsterdam.

VerhalenKring

Iedereen wil weleens zijn verhaal kwijt. Waar zit je mee? Waar geniet je van? Bij de VerhalenKring kan dat. We komen samen als heel verschillende mensen en delen wat ons bezighoudt. We komen niet met oplossingen of adviezen, maar maken de ruimte om naar elkaar te luisteren. Dat kan opluchten en voor verbinding zorgen. Je bent van harte welkom op maandag 15 april van 14.30 tot 16.00 uur in Buurthuis 33 aan de Nierkerkestraat 33 in Osdorp. Inloop met koffie en thee vanaf 14.15 uur. Meer informatie bij Nellie van Voornveld via buurtdominee@regenbooggemeente.nl.

Buurtconcert Musica

De Amsterdamse Accordeonvereniging Musica geeft op zondag 14 april van 14 tot 16 uur een gratis buurtconcert bij De Ark aan de Van Ollefenstraat 9 in Slotervaart. In de ontmoetingszaal van deze kerk achter het Sierplein kun je genieten van walsen, tango’s, popmuziek en Amsterdamse krakers. De zaal gaat om 13:30 uur open. Kom gezellig langs!

Historische tram

Het eerste deel van de vernieuwing van de Burgemeester Roëllstraat in Slotermeer is af! De straat is nu veiliger en groener. Op maandag 15 april wordt dit van 16.00 tot 18.00 uur bij het Jongerencentrum aan de Burgemeester van Leeuwenlaan 59 gevierd met hapjes en drankjes én een ritje met de historische tram (tussen het Slotermeercircuit en het Lambertus Zijlplein). Meer weten? Zie www.amsterdam.nl/projecten/burgemeesterroellstraat.

Feest als in Bolivia

Niet op reis en toch even eruit in andere sferen. Zaterdag 20 april, kun je bij De Buren aan de Pieter Calandlaan 84 in Osdorp je feestelijk onderdompelen in een ander land. Een middag en avond lang, van 16 tot 21 uur, leer je over de folklore, geniet je van de typische muziek en eet je volgens de culinaire gewoontes van dit keer Bolivia. DJ Tico draait en dansgroep Bolivia Minka treedt op. Zelf zingen of dansen? Dat kan zeker! Voor meer informatie en aanmelden voor de middag/een eigen liedje: 06 5598 8943. Toegang is 5 euro. 

Wie mee wil eten, maakt uiterlijk 14 april 6,50 euro over aan Buurtvereniging Wildeman op NL96 INGB 0006 8995 51.