Ramadan Buurtfeest tijdens de MercatorMarkt

Nieuws
Bezoekers kunnen langs verschillende kramen struinen.
Bezoekers kunnen langs verschillende kramen struinen. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - De eerste MercatorMarkt van dit jaar is zaterdag 13 april van 11.00 tot 17.00 uur. Deze editie wordt extra bijzonder met festiviteiten om het einde van de Ramadan te vieren met alle buren. 

Bezoekers kunnen langs kramen met creaties, cadeaus, tweedehands juweeltjes en lekkernijen struinen. De hele dag zijn er activiteiten voor alle leeftijden en is er muzikaal vermaak. De vroege bezoekers worden getrakteerd op gratis poffertjes.

Podiumtent

In de podiumtent wordt gezonden, gedanst met om 11.15 uur Tapha Amar, Senegalese muzikant met percussieworkshop voor alle leeftijden, om 12.45 uur de de Marokkaanse Nachtegaal, singer songwriter Ayoub, winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2024 jury- én publieksprijs, om 13.45 uur Freya Majestika - buikdans demonstratie en dansworkshop voor alle leeftijden en om 15.45 uur Kasba - spetterende optreden door achtkoppige band met een blend van Noord-Afrikaanse en Westerse muziek.


De Dancing Sjeherezade Steltenlopers. (Foto: aangeleverd)

Bezoekers kunnen zich versieren met schmink of henna tattoos en kennis maken met de Dancing Sjeherezade Steltenlopers en geliefde personages Jasmine en Aladdin. In de sfeervolle activiteitentent kunnen oosterse lampen gemaakt met Atelier Zoet & Zagen en kan er aangeschoven bij verhalenverteller Khalid.

MercatorMarkt  

Elke MercatorMarkt is een podium voor alle lokale helden die hun spullen en talenten willen delen: creatieve ondernemers, bewoners, muzikaal of theatraal talent, sport- en spelclubs, goede doelen en sociale initiatieven. Ondernemende buurtjongeren staan op de Kids Vrijmarkt met eigen creaties en speelgoed die een ander weer blij kunnen maken. 

Meer MercatorMarkten zijn dit jaar op 25 mei, 13 juli, 28 september en 30 november, elke keer met een leuk thema.