Verkeersboetes ingetrokken voor negeren doorrijverbod Sloterweg

Nieuws
Wie in januari verschillende boetes heeft opgelopen op de Sloterweg, wordt ontzien.
Wie in januari verschillende boetes heeft opgelopen op de Sloterweg, wordt ontzien. (Foto: René Kater)

NIEUW-WEST - De boetes die in januari zijn uitgedeeld voor het negeren van het doorrijverbod op de Sloterweg-Oost en de Laan van Vlaanderen worden ingetrokken, om weggebruikers de kans te geven hun gedrag aan te passen en financiële problemen te voorkomen.

Het gaat om boetes voor voertuigen die in januari 2024 binnen tien dagen meerdere keren langs hetzelfde verkeersfilter zijn gereden. En waarvoor de eigenaren meer dan één boete in tien dagen tijd hebben ontvangen. Zij hoeven alleen de eerste boete te betalen. De andere boetes die zij in die tien dagen hebben ontvangen worden ingetrokken. De intrekking is eenmalig en gaat alleen over overtredingen die in januari gemaakt zijn. Alle overtredingen na januari vallen niet onder deze regeling.

Eerste boete

Sinds 1 november is op de Laan van Vlaanderen en de Sloterweg-Oost een verkeersfilter van kracht. Na een waarschuwingsperiode van twee maanden zijn is er per 1 januari gestart met het uitdelen van boetes. Ondanks de ruime waarschuwingsperiode en de communicatie daaromheen was de situatie in januari voor een aantal mensen mogelijk nog niet helemaal duidelijk of bekend. Dit heeft ervoor gezorgd dat een aantal bestuurders al meerdere keren was gefotografeerd, maar dat de eerste boete nog niet op de mat gevallen was. Daardoor misten ze het signaal dat ze een overtreding hadden begaan.

Regeling

We willen dat weggebruikers de kans krijgen om hun gedrag te veranderen door een andere route te kiezen. Ook mensen die door de boetes in financiële problemen zijn gekomen worden hierdoor tegemoet gekomen. Daarom is met het Openbaar Ministerie (OM) een regeling afgesproken voor de maand januari.

De kentekens waar het om gaat zijn bekend bij het OM. De kentekenhouders krijgen binnenkort automatisch bericht over de intrekking. Het gaat om zaken waarvan de boete al betaald is of waartegen bezwaar is gemaakt. Het sanctiebedrag en administratiekosten krijgt u automatisch teruggestort.