Nieuwe subsidieregelingen voor Amsterdamse nachtleven

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - De gemeente heeft samen met het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) twee nieuwe subsidieregelingen opgesteld om het Amsterdamse nachtleven een flinke zet te geven wat betreft creativiteit en diversiteit.

Het nachtleven is een belangrijk onderdeel van kunst en cultuur in Amsterdam. En heeft veel invloed op de stad, de muziek en de beeldende kunst. In het verleden, heden, maar ook in de toekomst. De nacht blijft zich vernieuwen en dat wil de gemeente vasthouden en ondersteunen.

Talenten ontwikkelen

Met de nieuwe regelingen worden Amsterdamse makers aangemoedigd om hun talenten te ontwikkelen. Er wordt ruimte geboden om nieuw werk te creëren, evenementen te organiseren en werkplekken te huren. Het beleid richt zich in het bijzonder op jongeren van 18 tot en met 27 jaar. Ook promotors en organisatoren die zich richten op jongvolwassenen kunnen subsidie aanvragen.

Er zijn twee verschillende subsidieregelingen, een regeling projectsubsidie en een voor makersruimte. Voor de projectsubsidie kunnen makers en organisaties deze regeling aanvragen voor projecten in het nachtleven. Bijvoorbeeld kunst maken of activiteiten organiseren met als doel om het nachtleven te verbeteren en jongeren te bereiken.

Amsterdamse nachtleven

Makers die in het Amsterdamse nachtleven werken, kunnen de subsidieregeling makersruimte aanvragen voor een deel van de huur voor hun werkplek. De subsidie is voor de kosten van het huren van een plek zoals een atelier, studio, oefenruimte of montagekamer in Amsterdam. Deze subsidie is alleen voor jonge makers, niet voor organisaties.

Vanaf eind april kunnen aanvragen worden ingediend via de website Amsterdams Fonds voor de Kunst.