Mobiel energieloket rijdt door de buurt

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Het lijkt een poppenhuis op wielen of een theater, maar het is het mobiel energieloket met de naam ‘Jouw huis van morgen’. Het ‘Jouw huis van morgen’ komt in de buurt met informatie, tips en doorverwijzingen om thuis energie, en dus geld, te besparen. Voor iedereen die zelf aan de slag wil en voor mensen die al lekker bezig zijn en nog wel wat hulp kunnen gebruiken.

Online is heel veel informatie te vinden over het duurzamer maken van de woning en energie besparen. Maar het kan lastig zijn om precies die informatie te vinden waar je naar op zoek bent. Wat past het best bij de woonsituatie? 

Verschillende subsidies

Zo hebben huurders andere mogelijkheden dan eigenaren, is een warmtepomp niet voor ieder huis geschikt en zijn er veel verschillende subsidies beschikbaar. Veel Amsterdammers willen wel aan de slag in hun woning, maar kunnen nog een zetje gebruiken. En het liefst van iemand die naar ze luistert en met ze meedenkt. Om het bewoners makkelijker te maken, trekt de gemeente met het rijdende energieloket de stad in.

Van buurt naar buurt

‘Jouw huis van morgen gaat van buurt naar buurt en van evenement naar evenement. Via www.amsterdam.nl is de kalender te vinden voor data en locaties.

‘Jouw huis van morgen’ heeft de vorm van twee Amsterdamse woningen. Daar zitten allerlei kamers in, zoals een keuken, een woonkamer en een slaapkamer. In elke kamer is iets te zien en te leren. Zo krijgen Amsterdammers duidelijke en tastbare informatie over manieren om energie te besparen en manieren om de woning zo aan te passen dat het milieu minder belast wordt. Of het nu om een huurhuis of eigen huis gaat.

Persoonlijk advies

Bij het mobiele loket staan twee adviseurs die graag in gesprek gaan. Ze zijn op de hoogte van alle (financiële) regelingen en ondersteuning vanuit de gemeente en kunnen advies op maat geven. Zo kunnen zij echt een stap verder helpen. ‘Jouw huis van morgen kan ook een buurt of initiatief bezoeken.