Amsterdam 30 km!

Partnerbijdrage
Afbeelding

AMSTERDAM - Een prettige, veilige stad waar u onbezorgd van A naar B kunt. Wie wil dat nou niet? Daarom is vanaf 8 december vorig jaar de maximumsnelheid op de meeste wegen in Amsterdam naar 30 km/u gegaan.

Een andere maximumsnelheid is best even wennen. Zeker voor mensen die dagelijks achter het stuur zitten. Maar in onze stad houden we graag rekening met elkaar. 30 km/u rijden, dat doet u voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van uw medebewoners. Voor de buurtkinderen onderweg naar school en de fietsers op weg naar werk. Voor de mensen die oversteken en de kleine voetballers in de wijk. Door wat langzamer te rijden, dragen we eraan bij dat iedereen zich veilig en onbezorgd kan verplaatsen in onze stad.

Maximumsnelheid  

Weten waar de nieuwe maximumsnelheid geldt? Vanaf 8 december rijden we op 80 procent van de wegen in Amsterdam maximaal 30 km/u. Hoe hard u mag, staat bij elke straat duidelijk aangegeven met de bekende verkeersborden. Wilt u weten waar u maximaal 30 km/u mag rijden vanaf 8 december? Kijk op amsterdam.nl/30km. 

De verwachte voordelen  van 30 km/u:  

1. 20 tot 30 procent minder ernstige ongelukken.  

2. 95 procent kans dat een voetganger een ongeluk overleeft.  

3. Bestuurders hebben meer reactietijd in onverwachte situaties.  

4. Halvering van lawaai door verkeer.