Gymnastiek- en turnseizoen gaat van start bij F.D.O.

Sport
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Gymnastiek- en turnseizoen F.D.O. begint maandag 4 september met het nieuwe seizoen. Leden en ook niet-leden zijn welkom.

Tijdens de ouder-en-peuter-gym uurtjes op zaterdag gymmen de vader of de moeder samen met hun peuter. Samen met de ouder maakt het zeer jonge kind kennis met de grondvormen van het bewegen. Bij F.D.O. is het mogelijk om het Nijntje-diploma te halen.

Kleutergymnastiek

Kleutergymnastiek op zaterdag is voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar. Ook hier wordt op speelse wijze geoefend met de grondvormen van bewegen, zoals gaan, lopen, duikelen, rollen, werpen, vangen, hangen en steunen.

F.D.O. is een van de weinige verenigingen in Amsterdam, waar aan jongens de gelegenheid wordt geboden om te turnen. Turners van F.D.O. doen elk jaar mee aan diverse wedstrijden. De trainingen zijn op donderdag en vrijdag.

Meisjes turnen

Voor de meisjes zijn er ook diverse mogelijkheden. Zijn doen ook mee aan wedstrijden. De trainingen zijn op woensdag, vrijdag en zaterdag. Ook dit jaar is er ook weer de mogelijkheid tot het volgen van een cursus klimdoekturnen op dinsdag.

De trainingen worden gegeven in Sportcentrum Caland, Elizah van Calcarstraat 2. Het is mogelijk om een gratis proefles te volgen. Voor informatie via: info@gvfdo.nl. (algemeen) of fdoturnen@hccnet.nl (jongensturnen).