Samen Solo naar Meervaart

Uitgaan
Samen Solo naar 'Remla".
Samen Solo naar 'Remla". (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Na het succes van de eerste Samen Solo-avond is het op dinsdag 26 maart tijd voor een tweede editie in Meervaart. Soms wil je een voorstelling graag zien, maar wil of kan er niemand met je mee. Omdat Meervaart hoopt dat je in zo’n geval tóch naar het theater komt, heeft Meervaart iets bedacht. Tijdens de Samen Solo-avonden kom je solo naar het theater, maar ben je toch niet alleen.

De tweede Samen Solo-avond vindt plaats tijdens het festival Lieve Stad, op dinsdag 26 maart, gekoppeld aan de voorstelling ‘Remla’ met Redo, Denden & het Amsterdam Andalusisch Orkest.

‘Remla’

In het dansconcert ‘Remla’ gaan dansers Redo & Denden samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest op zoek naar hun roots. Het Parool tipte ‘Remla’ eerder al als een van de vijf mooiste dansvoorstellingen van 2023. ‘Remla’ gaat over de zoektocht naar de Koerdische en Marokkaanse roots van de dansers. De vragen die centraal staan zijn: wat verbindt ons en waarin zijn we verschillend? En; zijn we wel écht zo verschillend? Een uur lang vertellen de dansers samen hun afzonderlijke verhaal, de muzikanten, uit Palestina, Syrië, Marokko en Nederland, bewegen met hen mee. Samen gaan ze op zoek naar hun roots.

Samen Solo

Kaarten voor Samen Solo zijn te krijgen via: meervaart.nl, voor de reguliere prijs. Op de avond van de voorstelling kom je naar Meervaart, waar je wordt ontvangen door onze Samen Solo-host. Hij/zij/hen heet je van harte welkom en verwijst je naar een speciaal ingerichte stamtafel in ons café. Hier verzamelen alle solo-theaterbezoekers en wordt er een drankje voorafgaand aan de voorstelling genuttigd. Vervolgens gaat de groep samen naar de zaal. Na de voorstelling ontmoeten ze elkaar weer aan de stamtafel in het café. Daar wacht de host met hapjes en een drankje. De groep gaat in gesprek over wat ze heeft gezien en viert hun ervaring.