Wat te doen in Nieuw-West

Uitgaan
Breien in de Stadskas.
Breien in de Stadskas. (Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Er is veel te doen komende week in Nieuw-West. Hieronder een overzicht.

Haak- en breicafé

Ligt er nog een onaf breiwerk in je kast of wil je meer weten over ‘stokjes en vasten’? Samen met Buurtkamer Tante Toorop organiseert het stadsdorp iedere laatste woensdag van de maand een haak-/breicafé. Een plek waar (on)ervaren hakers en breiers (m/v) elkaar ontmoeten, ervaringen delen en praten over leuke patronen, bijzondere steken en handige technieken. 

De eerste bijeenkomst is op woensdag 27 maart om 19.30 uur in Buurtkamer Tante Toorop aan de Jan Tooropstraat 8 (Slotervaart). Aanmelden is niet nodig, wel handig. Voor informatie: 06 28811936.

Goede Vrijdag bij de Ark

Luisteren, zingen en stil zijn. Dat kan vrijdag 29 maart om 19.30 uur bij de Ark aan de Van Ollefenstraat 9 in Slotervaart. ‘Volk om een vreemd verhaal’ is de titel van deze bijzondere Goede Vrijdag-viering. Hierbij wordt het passieverhaal van Jezus gelezen en. gezongen in eigentijdse, prikkelende liederen. 

Ook is er stilte en ruimte voor bezinning. Toegang is gratis. Meer weten? Mail buurtcomité Nellie van Voornveld via buurtdominee@regenbooggemeente.nl. 

Zie ook www.volkomeenvreemdverhaal.nl.

Waterleidingduinenuitje

Op Eerste Paasdag, zondag 31 maart, kun je mee met het uitje van de energieke senioren van ESAN. Dit keer gaan ze met de bus naar Zandvoort om daar rond te wandelen in de prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen. Iets minder goed ter been? Dan kun je ook op een bankje genieten van de natuur. Na afloop is er samen een bakkie koffie of iets anders. Verzamelen: 11.15 uur bij de FEBO aan de Slotermeerlaan. Kosten: alles op eigen rekening. Aanmelden: bij Evert van Maanen via 06 103 18 777.

Paasbrunch

Op Tweede Paasdag, maandag 1 april, organiseert ESAN van 12.00 tot 14.00 uur een brunch. Bij De Schakel aan de Paul Scholtenstraat 36A in Slotermeer kunnen energieke senioren samen genieten van een Paas High Tea met hapjes en drankjes. 

Kosten: 5 euro. Aanmelden: esan@energiekesenioren.nl/ 06 2300 5074. Zie www.energiekesenioren.nl voor informatie over alle activiteiten van ESAN.

Pasen op de Fruittuin

Op Eerste Paasdag (31 maart) ben je ook welkom op de Fruittuin van West. Tussen 10.30 en 18.00 uur zijn er leuke paasdingen te doen. Er is een paas-speurtocht voor kinderen (1 euro p.p.), je kunt een eitje versieren (idem) en misschien staan de bomen al in bloei! Op Tweede Paasdag (1 april) staat er om 11 uur een lange tafel in de Druivenkas klaar voor de brunch (15 euro per basisschoolkind/23,50 euro per ouder persoon). Reserveren doe je via reserveren@fruittuinvanwest.nl. Om 14.00 uur is Mirte er met een sprookje. Luisteren kost lekker niks. Tot 17.00 uur kunnen kinderen ook deze dag een paas-speurtocht volgen of eitjes versieren. Website: www.fruittuinwest.nl.

Ik ben er!

Project “Ik ben er” organiseert ontmoetingen tussen bewoners uit Nieuw-West in de Boon Chance bij OBA Slotermeer. Heb je zin een praatje (met elke week een ander thema) en een kop thee of koffie? Dan ben je op de maandagochtenden tussen 10.00 en 12.30 uur welkom in het café aan de Slotermeerlaan 103E. Meer weten? Bel 020 5230900 of mail slotermeer@oba.nl.