Nu te zien bij Cinema De Vlugt

Uitgaan
Als ik mijn ogen sluit.
Als ik mijn ogen sluit. (Foto: aangeleverd )

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 12.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. De eerste film start rond 12.30 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal.

Première: Als ik mijn ogen sluit

Met zelfgemaakte tekeningen vertellen vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Japanse kampen hebben overleefd over hun ervaringen. De vrouwen waren nog maar meisjes toen ze gevangen zaten. Als ze hun ogen sluiten, komen de ‘vergeten’ verhalen opnieuw naar boven. Er zijn weinig foto’s en nauwelijks filmmateriaal van de kampen, maar wel honderden tekeningen, gemaakt door de vrouwen en kinderen in het kamp. Regisseur Pieter van Huijstee stelt in de film de vragen die hij nooit aan zijn moeder heeft durven stellen. 

Première: Les Indésirables

Na de plotselinge dood van de burgemeester wordt Pierre, een idealistische jonge dokter, aangesteld om hem te vervangen. Hij is van plan het beleid van zijn voorganger, die ervan droomde de orde in de volksbuurt te herstellen, voort te zetten. Haby, een jonge vrouw die in een van de vervallen torenflats onder Pierres gezag woont, wil niet dat haar familie uit de buurt wordt verdreven waar ze opgroeide.


Les Indésirables. (Foto: aangeleverd)

Première: El Paraíso

Julio Cesar is bijna veertig jaar oud en woont nog steeds bij zijn moeder, een Colombiaanse vrouw met een turbulente persoonlijkheid. Ze wonen als illegale immigranten aan de rand van Rome. Het tweetal deelt vrijwel alles: een huisje aan de rivier, herinneringen aan vroeger, het kleine geldbedrag dat ze verdienen bij een plaatselijke drugsdealer en de passie voor avondjes salsa en merengue. Een bestaan in de marge dat tegelijk symbiotisch en onderdrukkend is. Het precaire evenwicht dreigt te worden verstoord door de komst van Ines, een jonge Colombiaanse die zojuist haar eerste reis als coke-‘muilezel’ heeft gemaakt. Tussen verlangen en jaloezie loopt de situatie snel uit de hand.

Special: The Persian Version

Over Leila, een Iraans-Amerikaanse vrouw die ernaar streeft evenwicht te vinden en haar tegengestelde culturen te omarmen. Wanneer haar familie zich in New York herenigt voor een operatie van haar vader, houdt ze iedereen op afstand - totdat er een familiegeheim boven water komt.

Prolongaties: Bob Marley: One Love | De Terugreis | Kung Fu Panda 4 | Wicked Little Letters

Dune: Part Two | Kral Sakir: Devler Uyandi | Erdal il Ece | The Crew.