Legendarische Break A Leg Dance Battle keert terug naar Meervaart op

Uitgaan
Break A Leg Dance Battle biedt ook een perfect paasuitje voor het hele gezin.
Break A Leg Dance Battle biedt ook een perfect paasuitje voor het hele gezin. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Op eerste paasdag, zondag 31 maart, keert de legendarische Break A Leg Dance Battle terug naar Meervaart. Dit jaar belooft het een spektakel te worden waarbij de crème de la crème van de Nederlandse hiphopscene zal neerstrijken in de jury, met namen als Gino Jagessar, Sascha Lekatompessy, Angelo Pardo, Lomroh, Bboy Trace, Willy, Shakira Lans, Navanio Herkul en Daniel Louis.

Deze dertiende editie biedt niet alleen een kans voor duizend hiphopdansers om hun moves te tonen, maar ook een perfect paasuitje voor het hele gezin. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds zullen de beste dansers en crews strijden in drie categorieën: Hiphop Crew Competitie, Breaking Battles & Hiphop Battles.

Workshops

Naast de wedstrijd biedt het festival ook dansworkshops van Xenisa-Xhanee, Shakira Lans en Reis Fernando, een expo en een Art & Streetwear Market met onder andere Four Pillarz Clothing Company, New Offsprings en Cat’s & Cherry’s. Dit jaar brengt Break A Leg een eerbetoon aan de geschiedenis van dansbattles met het thema ‘Club Vibes’, waarbij de sfeer van de legendarische feesten uit de jaren 70 in New York wordt herleefd.

Meer informatie en kaartjes: www.meervaart.nl.

Break A Leg Dance Battle is een samenwerkingsverband tussen Meervaart, Amsterdam Breaking Community, Gregory Shaggy & Vince Charming Productions. De doelstelling van Break A Leg Dance Battle is om Hip Hop cultuur te verbinden. Jaarlijks wordt een festival in De Meervaart georganiseerd en daarnaast door het jaar een tal van masterclasses, workshops en battles. De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect en het delen van kennis.


Break A Leg Dance Battle is terug naar Meervaart. (Foto: aangeleverd)