Feestelijke opening nieuwe locatie De Windroos Amsterdam Nieuw-West

Zorg
Feestelijke opening De Windroos.
Feestelijke opening De Windroos. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - De Windroos vierde op donderdag 25 mei de opening van haar nieuwe locatie aan de Zekeringstraat in Nieuw-West. Deze gloednieuwe locatie, een plek waar jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid (zoals ADHD, autisme, depressie of een psychosegevoeligheid) werken aan hun toekomst, opende haar deuren met een gezellig evenement dat deelnemers inspireerde, vermaakte en verenigde.

De officiële opening werd verzorgd door Jeannette Koning (directeur) en Cathrine van Eeghen (trajectbegeleider) met een, speciaal voor deze opening geschreven, Windrooslied. Hierin werd de kracht van De Windroos en haar medewerkers bezongen. Leuk om te zien dat alle aanwezigen enthousiast meezongen. Een hoogtepunt was de prachtige muurschildering, die speciaal was gemaakt door De Opstap, om de identiteit en het karakter van de organisatie te weerspiegelen. Deze muurschildering van een prachtige boom, zorgt voor een warme geborgen sfeer.

Workshop

Ook was er ruimte voor diepgang tijdens de workshop “Vertel ik het wel of vertel ik het niet” onder leiding van Anita Hubner, schrijfster van het gelijknamige boek en Mariska Knauf (trajectbegeleider van De Windroos). Onder de bekwame begeleiding van deze professionals, voerden de aanwezigen een openhartig gesprek over het stigma rondom psychische kwetsbaarheid.

Na de workshop werd de feestelijke sfeer voortgezet met een informeel samenzijn, waar de aanwezigen de gelegenheid hadden om met elkaar in contact te komen, ideeën uit te wisselen en bij te praten. Want de drukbezochte opening was een gezellig weerzien van onder andere oud-collega’s, deelnemers en relaties uit het werkveld.

Met de opening van De Windroos Amsterdam heeft Nieuw-West een unieke plek gekregen waar jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid, onder professionele enthousiaste begeleiding, kunnen werken aan hun toekomst.

Meer weten?

Wil je meer weten over De Windroos? Bekijk de website voor meer informatie: www.dewindroos.com of bel: 020 34 53 650.

De Windroos

De Windroos steunt jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid, bij hun ontwikkeling, zorgt voor structuur en helpt bij plannen en keuzes maken. Alle activiteiten hebben een relatie met studeren en leren. Je kan ook een vrijwilligersfunctie vervullen, zoals gastheer/gastvrouw, communicatiemedewerker, facilitair dienstverlener, onderwijsassistent studieruimte, administratief medewerker of schoonmaker.

De Windroos is er voor iedereen van 18 jaar en ouder, met een psychische kwetsbaarheid zoals burn-out, depressie, angststoornis of psychosegevoeligheid of autisme, die stabiel genoeg én gemotiveerd is.

De Windroos, Zekeringstraat 23 A-01, 1014 BM in Amsterdam.

Zingen van het Windrooslied.
De Windroos Amsterdam Nieuw-West.