Hoe vier je oud en nieuw zonder vuurwerk?

Algemeen
Oliebollen eten. Altijd leuk
Oliebollen eten. Altijd leuk (Foto: Archief)

GEMEENTE BERGEN - Als je aan oud en nieuw denkt, denk je al snel aan champagne, oliebollen & vuurwerk. De televisie aan op een oudejaarsconference of gewoon relaxte muziek via Spotify of YouTube. Laat het maar snel twaalf uur zijn. Maar wat doen we nu er geen vuurwerk mag worden afgestoken? Hoe luiden we het nieuwe jaar in nu opnieuw een lockdown is afgekondigd?

Hieronder wat tips om de teleurstelling te boven te komen!

Gebruik confetti in plaats van vuurwerk

Naast het ontkurken van de mooie fles champagne kun je er dit jaar voor kiezen om een groot confettikanon af te laten gaan om 0.00 uur. Dat zorgt voor een feestelijk effect en op die manier houd je je toch aan de coronaregels.

Bedenk zelf een ritueel

Een paar minuten voor twaalf uur zapte iedereen massaal naar de staatszenders om het aftikken van de klok te volgen. Om 0.00 uur vloog iedereen zijn dierbare om de nek om een nieuwjaarswens uit te spreken. Dat kan nu soms lastiger worden door alle maatregelen. Bedenk in plaats van de bekende knuffel en/of drie zoenen iets anders waar je je wens voor het nieuwe jaar mee uitspreekt.

Versier je huis

Alles valt of staat met sfeer. Waarschijnlijk staat de kerstboom nog en dat zorgt al voor gezellige verlichting. Daarnaast kun je ook zorgen voor waxinelichtjes, schalen met eten en oliebollen en mooie glazen. Er zijn online heel leuke tafelaccessoires te vinden die zorgen voor een feestelijk effect. De coronaregels mogen tijdens oud en nieuw de pret niet drukken. Dat zou zonde zijn!