Egmond-Pier-Egmond in het klein

Algemeen
De sportieve vriendengroep
De sportieve vriendengroep Foto: Marja Bak-Aal

EGMOND AAN ZEE - De strandrace Egmond-Pier-Egmond, evenals de Egmond Halve Marahton, werd voor het tweede jaar op rij afgelast en dat leverde een berg teleurgestelde sportgezichten op. Egmond-Pier-Egmond stond voor zaterdag 8 januari op de kalender. Een groep vrienden uit Wormer liet het hier niet bij zitten. Een aantal leden van de groep fietsvrienden Wormer ging zaterdag met de mountainbike alsnog op pad. Sporten is gezond, geef ze eens ongelijk.

Voor sportorganisatie Le Champion was een aantal weken terug ‘de zorgwekkende opkomst van de omikron-variant’ dé reden om het geheel niet door te laten gaan.

Afstand

‘’De groep vrienden uit Wormer had er zin in. Het was weliswaar geen wedstrijd, maar wel een mooie uitdaging voor ze. De lichte regen mocht de pret niet drukken. Ze bleven gewoon (op afstand) bij elkaar’’, vertelt Marja Bak-Aal uit Egmond aan Zee.

Winnaars

Door de afgelasting blijven Sebastian Langeveld en Tessa Neefjes nog een jaar langer de laatste winnaars van Egmond-Pier-Egmond. In 2023 staan de Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon gepland op zaterdag 7 en zondag 8 januari. De inschrijving opent medio augustus 2022.