Afbeelding
Foto: aangeleverd
Bioscooop

Hoera, het kan weer!

27 jan, 16:41 Algemeen

SCHOORL - Vrijdag 28 januari draait om 19.30 uur The Father (2020). Een Engels drama onder regie van Florian Zeller met onder meer Anthony Hopkins, Olivia Colman en Mark Gatiss.

Fransman Zeller bewerkte zijn succesvolle toneelstuk Le père tot dit Engelstalige drama, waarin Hopkins de dementerende Anthony speelt, die de grip op zijn leven verliest in een Londens appartement. Qua setting, thematiek en compromisloze toon heeft The Father veel weg van Michael Hanekes Amour (2012), met als grootste verschil dat hier gaandeweg alle logica wordt losgelaten, zodat de kijker wordt meegenomen in Anthony’s verwarring. Dat heeft een beklemmend effect, maar maakt de film ook diffuus en wat afstandelijk. Hopkins’ met een Oscar bekroonde acteren is evenwel groots, en hij krijgt mooi tegenspel van Colman en de anderen.

Druk (2020)

Vrijdag 4 februari draait om 19.30 uur Druk (2020). Denemarken/Zweden/Nederland. Drama van Thomas Vinterberg met o.a. Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen. Komisch drama over kwartet uitgebluste leraren die beginnen aan gewaagd experiment: elke dag voor de les een slokje alcohol. Want een half promille alcohol in je bloed neemt – volgens de Noorse psycholoog Finn Skårderud – remmingen weg, waardoor we leuker en creatiever worden. De eerste resultaten zijn zonder meer bemoedigend, vooral voor leraar geschiedenis Martin (een voortreffelijke Mikkelsen). Maar het blijft niet bij één slok. Al snel worden het er twee, dan drie, en dreigt de film op een somber einde af te stevenen. Maar zover laat de Deense regisseur Vinterberg (van provocatieve meesterwerkjes als Festen en Jagten) het niet komen.

Filmcafé

Vanaf januari 2021 organiseert Filmhuis Schoorl elke derde woensdagmiddag van de maand om 14.30 uur een voorstelling waar je met vrienden kunt afspreken of nieuwe vrienden ontmoet. Deze maand een vervolg hiervan op woensdag 16 februari 2022. Ga naar website www.filmhuisschoorl.nl voor de filmtitel en reservering. Het belooft een mooie en gezellige filmmiddag te worden met een ontroerende prijswinnende Oscar-film. Reserveer snel!

Meer informatie? Reserveren? Ga naar www.filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling (de zaal is open een kwartier voor de voorstelling). Films worden vertoond zonder pauze.

Afbeelding
Afbeelding
Open Tuinenweekend in gemeente Bergen 2022 Algemeen 23 mei, 11:40
Afbeelding
Laatste aflevering ‘Gedachten aan Zee’ Algemeen 23 mei, 11:28
Afbeelding
Kunstmarkt Hemelvaartsdag in Schoorl Algemeen 23 mei, 10:56
Afbeelding
“Iets in gedachten nemen” Algemeen 23 mei, 10:56
Afbeelding
‘Veelijsend’? Algemeen 23 mei, 10:45
Afbeelding
Onderlinge wedstrijden Gymvereniging Spirit uit Egmond Sport 23 mei, 09:27
Afbeelding
Stokman Dacia zondag open Algemeen 23 mei, 09:26
Afbeelding
Blamage van Egmondia 1 Algemeen 22 mei, 23:40
Afbeelding
Egmondia 3 is kampioen Video 22 mei, 23:33
Afbeelding
IVN-wandeling op de Westert en de Bleek Algemeen 22 mei, 13:42
Afbeelding
Elma Nijhuis Quartet in Hoeve Overslot Algemeen 21 mei, 10:57
Afbeelding
‘Spookhuis’ Bergen is geruimd Algemeen 20 mei, 14:08
Afbeelding
Ben jij een waterbaas? Doe de Waterbazencheck Algemeen 20 mei, 08:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.