Kunstmaand van de Bosschool groot succes

Algemeen
Het schoolplein in het bos was een groot feest
Het schoolplein in het bos was een groot feest Foto: Ed Bausch

BERGEN - Het schoolplein barstte uit zijn voegen vorige week vrijdag. De Bergense Bosschool sloot de kunstmaand af. Die was er om de leerlingen nog meer dan anders betrokken te laten zijn met de andere manier van denken die kunst nu eenmaal is. 

Maar zeker ook was het een sponsoractie voor een school in Kenia. De leerlingen verkochten lunchvouchers. Daarmee kunnen de leerlingen in Kenia op hun school te eten krijgen. De actie bracht ruim 1.300 euro op en de Wereldwinkel Bergen, die altijd al acties maakt voor de school in Afrika, vulde dat aan tot 3.000 euro. Wethouder Antoine Pronk nam de cheque in ontvangst en kreeg daarna een rondleiding door de school, waar in alle lokalen kunstwerken van de leerlingen werden gepresenteerd. Die konden ook tegen een kleine bijdrage worden verworven en zo het bedrag nog verder verhogen.

Stopmotion

Heel bijzonder was ook een groot scherm waarop honderden na elkaar gemonteerde foto’s een verhaal met beweging vertelden. ‘Stopmotion’ heet die techniek, waar de leerlingen eendrachtig mee aan de slag zijn geweest. “Beelden zijn voor kinderen heel belangrijk, meer dan woorden.” Er was ook aandacht voor duurzame kleding, als een kunstproject. Dan zie je hoe nodig de fantasie van jonge mensen, kinderen nodig is om tot echte veranderingen te komen op aarde. Net als de gemeente draagt nu ook de school het keurmerk ‘Fair Trade’.

Onderwijswethouder Antoine Tromp krijgt de cheque uit handen van Cas Warmenhoven