Per kern is er hulp
Per kern is er hulp (Foto: Yingyaipumi - stock.adobe.com)

Gemeente Bergen helpt ondernemers

Algemeen

BERGEN - Samen met de provincie Noord-Holland gaat het college van Bergen steun geven aan ondernemersverenigingen. Dit willen ze doen omdat ondernemers schade hebben opgelopen door de afgelopen coronaperiode. Maar ook omdat het koopgedrag van consumenten is veranderd waardoor er minder in fysieke winkels wordt gekocht.

Gemeente Bergen biedt de helpende hand

Om de economie weer aan te jagen en de ondernemers mee te nemen naar een bestendige toekomst wil het college samen met de provincie ondersteuning bieden. Omdat het om maatwerk gaat, wordt de ondersteuning per kern gegeven.

Nauwe samenwerking

Het is de bedoeling dat de ondersteunende maatregelen voor een groter draagvlak voor samenwerking tussen de ondernemers zorgen. De maatregelen moeten ook bijdragen aan een goede samenwerking tussen de gemeente en ondernemers, waarbij de ondernemersverenigingen een belangrijke rol spelen. Op deze manier wil het college samen met de ondernemers zorgen voor een vitaal economische stip op de horizon.

Ondersteuning per kern

In de kernen Bergen, Egmond en Schoorl bestaan verschillende behoeftes voor ondersteuning, maar voor alle drie geldt dat ze een goed functionerende en samenwerkende ondernemersvereniging willen in de vorm van een Bedrijven Investeringszone (BIZ). Een BIZ is een gebied waar ondernemers samen investeren in de kwaliteit en ontwikkeling van hun bedrijfsomgeving. Voor Bergen en Schoorl bestaat de wens dat een BIZ wordt opgericht. De kern Egmond heeft sinds januari 2021 al een BIZ. Hier is de wens om het BIZ-bestuur te ondersteunen bij verdere professionalisering. Wethouder Erik Bekkering: “Mooi dat we de ondernemers van de gemeente Bergen op deze manier kunnen ondersteunen. Door nu speciaal te investeren in een goede samenwerking kunnen we bijdragen aan een toekomstbestendige lokale economie. Dit hebben we eerder al met succes gedaan door een bijdrage en samenwerkingsverband voor de toeristische promotie. Door samen te doen, word je samen sterker!” Om deze ondersteuningsmaatregelen te financieren heeft gemeente Bergen de provincie Noord-Holland om een financiële bijdrage gevraagd voor 2022 van € 75.000 (per kern € 25.000). Dit bedrag is toegekend, op voorwaarde dat de gemeente eenzelfde bedrag beschikbaar stelt.

Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 8 aug, 17:40
Afbeelding
Mens en blinkerds Column HVB augustus 8 aug, 12:43
Afbeelding
Reuzenrad keert deze zomer nog terug in Egmond Algemeen 8 aug, 12:02
Afbeelding
Temperatuur stijgt in Derp: Caribbean weekend is aan Foto’s 7 aug, 14:28
Afbeelding
Studiekring 50plus Bergen zoekt nieuwe leden Algemeen 7 aug, 12:16
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:43
Afbeelding
Vandaag in het duin: ‘Het duinviooltje’ Rubriek 6 aug, 10:56
Afbeelding
IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen Algemeen 6 aug, 06:07
Afbeelding
Sfeervolle kunstmarkt in hartje Bergen Algemeen 5 aug, 12:08
Afbeelding
Avondwandeling door Eendenkooi ‘t Zand Algemeen 5 aug, 07:03
Afbeelding
Cultuurprijswinnaars op laatste Lindegrachtconcert Algemeen 4 aug, 14:27
Afbeelding
Timmerdorp Egmond aan Zee 2022: ‘Timmeren en genieten’ Algemeen 4 aug, 13:31
Afbeelding
Acoustic Mix in Hoeve Overslot Algemeen 4 aug, 12:10
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.