Eden tijdens de eerste editie met Colyn in de Victorie
Eden tijdens de eerste editie met Colyn in de Victorie (Foto: aangeleverd)

Eindelijk weer dansen bij Eden

Algemeen

ALKMAAR - Na 2,5 jaar corona-stop vindt Eden eindelijk weer plaats in Podium Victorie in Alkmaar. Een wonderschoon techno-paradijs waar niks moet en alles mag. Een plek zonder zorgen, waar iedereen zichzelf kan zijn. Een plaats waar liefde, geluk en diepe melodieuze techno centraal staan: vrijdag 30 september kan er eindelijk weer gedanst worden. Tickets koop je hier.

Goede techno, gewoon om de hoek

Organisatoren Hoa Vu en Lu Luong, die zelf ook onder de naam Walu draaien en produceren, vonden 4 jaar geleden dat er een goede techno-avond ontbrak in Alkmaar en omstreken. “Vandaar dat we zelf iets hebben opgezet: de Victorie is daar de perfecte plek voor. Normaal gesproken zou je voor zo’n avond helemaal naar Amsterdam moeten reizen, maar met Eden hoeft dat niet meer. Nu kunnen ze op de fiets of zelfs lopend naar huis in plaats van te wachten op de eerste trein. Dat hebben wij zelf vroeger ook vaak genoeg gedaan, zelfs toen zeiden we al tegen elkaar: Alkmaar mist een goed technofeest.” Na twee uitverkochte edities, met namen zoals Colyn, Nuno Dos Santos, VNTM en Miss Melera, hebben ze nu weer een ijzersterke line-up weten te boeken. Dit keer staan op het programma Jonathan Kaspar (DE) met releases op labels zoals Kompakt en Innervisions, en de Belgische Moziz die afgelopen zomer nog op Tomorrowland draaide. Daarnaast hebben ze een lokaal talent genaamd 2088 uitgenodigd om de avond te openen. “2088 past perfect bij deze avond met zijn melodische sound. Hij heeft een succesvol label, genaamd Nova Collective, en produceert ook echt goede nummers die vast en zeker voorbij zullen komen.”

Lockdowns en Livestreams

Vu en Luong waren natuurlijk teleurgesteld dat ze na twee uitverkochte edities ruim 2,5 jaar moesten wachten om weer een feest te organiseren met publiek. Ze dachten in het begin dat de lockdown niet zo lang zou duren, dus na de tweede lockdown wilde het duo de mensen thuis toch vermaken. Vandaar dat ze in 2021 meerdere livestreams hebben georganiseerd met verschillende dj’s op één avond en vj Liza Renee die de visuals verzorgde. “Zo konden de mensen thuis toch Eden in hun woonkamer of slaapkamer beleven. De livestreams werden goed bekeken, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf op de dansvloer te staan en Eden in de club te beleven en daarom zijn we ook heel blij om vrijdag 30 september weer te mogen dansen met publiek. We hopen dat iedereen in Alkmaar en omstreken ons heeft gemist en dat we samen het nieuwe clubseizoen knallend kunnen beginnen”.

De volgende editie van Eden staat gepland voor vrijdag 30 september van 22:00 – 04:00. Kaartjes zijn te verkrijgen via de website van Podium Victorie.

Afbeelding
Aan de slag voor het Vergeten Kind Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
ST Adelbert laat tegenstander blauwwit kleuren Algemeen 7 dec, 18:25
Afbeelding
TTV Duintreffers hyacintbollenactie Algemeen 7 dec, 18:06
Afbeelding
Verloren sinterklaascadeau ‘zoekt’ Hans Raadsel 7 dec, 14:07
Afbeelding
Vader Sven zamelt geld in om het leven van zieke dochter Maud te redden Algemeen 7 dec, 10:53
Afbeelding
Beweegprogramma ‘Bergen Ontmoet’ in gymzaal Zakedijkje Algemeen 6 dec, 16:40
Afbeelding
Op weg naar een rookvrije generatie, dus ook zonder ‘vapen’ Algemeen 6 dec, 14:15
Afbeelding
Aan tafel met... verhalen voor en door inwoners van Egmond Algemeen 6 dec, 13:57
Afbeelding
Kerstsfeer bij Postaanzee Algemeen 6 dec, 13:17
Afbeelding
A-team Oranje krijgt steeds meer kleur tijdens WK Qatar Oranje 6 dec, 13:08
Afbeelding
Ar Keltia in Het Witte Kerkje Algemeen 5 dec, 13:32
Afbeelding
Origineel of namaak? Column HVB 4 dec, 11:38
Afbeelding
Inschrijving geopend voor WereldLichtjesDag Algemeen 3 dec, 10:37
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.