Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

15.500 wandelaars genieten van lichtspektakel Fjoertoer Egmond

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Een recordaantal van 15.500 wandelaars hebben vrijdag 25 en zaterdag 26 november genoten van het lichtspektakel Fjoertoer Egmond. Het unieke avondwandelevenement van Sportorganisatie Le Champion vond dit jaar voor het eerst twee dagen plaats en introduceerde Heiloo in de nieuwe routes over 20, 16, 12 en 6 km. Beide dagen konden deelnemers genieten van lekker wandelweer én spectaculaire acts onderweg. Er werd € 6.000,- gedoneerd aan het goede doel: KRNM Egmond en Reddingsbrigade Egmond.

De organisatie heeft ervoor gekozen de afstanden in te korten naar 12, 16 en 20 km, zodat wandelaars ruimer de tijd kunnen nemen om te genieten van de indrukwekkende en verrassende (licht)acts langs de routes. Alleen de Family Fjoertoer (6 km), bleef in z’n oude vertrouwde jasje bestaan. De nieuwe, kortere afstanden zorgden ervoor dat wandelaars van het ene schouwspel in het andere vielen.

Het thema Fjoertoer Wildlife zorgde overduidelijk voor veel inspiratie bij de kunstenaars, bewoners, deelnemers en artiesten. Wandelaars konden op grote afstand al genieten van vliegende, lichtgevende vlinders en octopussen, werd men verrast door een vuurspuwende draak en was de manege in Heiloo volledig omgetoverd tot jungle. Aan het eind van de wandeltocht finishten alle wandelaars op De Werf, voorbij de verlichte vuurtoren van Speijk. De zaterdagavond werd geheel in stijl afgesloten met een speciaal finishfeest bij Hotel Zuiderduin. 

Wie is de Fjoerste?

Niet alleen de wandelaars en de organisatie pakten groots uit, ook bewoners langs de route haalden alles uit de kast om van het evenement een succes te maken. Tijdens het evenement wordt een speciale bewonersverkiezing georganiseerd om het ‘Fjoerste huis’ uit te roepen. Dit jaar deden 8 huizen mee aan de verkiezing. Daarnaast hadden honderden bewoners hun huis versierd en stonden langs de route.

Goede doel

Vanaf de eerste editie zijn de KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond het goede doel van het evenement. Bij inschrijving konden wandelaars een donatie doen voor het doel. De cheque werd voorafgaand aan de start uitgereikt. Op de cheque stond een prachtig recordbedrag van € 6.000,-. Ook op het evenement waren de KNRM en de Reddingsbrigade Egmond weer goed zichtbaar met een creatie op het strand.

Volgende editie

In 2023 vindt de 9e editie van de Fjoertoer Egmond plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 november. Dinsdag 20 juni gaat de algemene inschrijving open. Leden kunnen zich al eerder inschrijven van 5 t/m 18 juni.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Informatiemarkt Noordwest Oncologisch centrum Algemeen 26 jan, 13:16
Afbeelding
Film van de Week: All the Beauty and the Bloodshed Cultuur 26 jan, 12:44
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Ecodorp: een prachtige proeftuin voor de hele gemeente Algemeen 26 jan, 11:02
Afbeelding
Rubriek: Uit het College Column 26 jan, 10:53
Afbeelding
Viering eeuwfeest Ten Holt uitbundig gevierd Algemeen 26 jan, 10:51
Afbeelding
Slotkwartier Egmond: 'Zal een Raads Informatie Avond uitkomst bieden?' Algemeen 26 jan, 10:41
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Waar blijft de tijd in dit nieuwe jaar? Gedicht Henriëtte Henskens 26 jan, 10:03
Afbeelding
Vandaag 7 jaar geleden in Egmond aan Zee Algemeen 25 jan, 16:23
Afbeelding
Spannende strijd om Nederlandse titels bij NK 10 km Groet uit Schoorl Run Sport 25 jan, 16:21
Afbeelding
Boswachters zoeken leukste hond van Schoorl Algemeen 25 jan, 15:48
Afbeelding
Tijdelijk onderdak voor BSG-scholieren in mytylschool Algemeen 25 jan, 15:39