Aan tafel met... verhalen voor en door inwoners van Egmond

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

EGMOND-BINNEN - Aan tafel met…is een kleinschalige activiteit van de bibliotheek en geeft mensen in de drie dorpskernen de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafels in De Schulp, PostaanZee en Huys Egmont bieden zo een podium voor verrassende presentaties en boeiende verhalen.

Aan tafel met... Broeder Adelbert

Tijdens deze Aan tafel met… vertelt historicus vader-abt Thijs Ketelaars over de Abdij en de betekenis van de kerststallen, die worden tentoongesteld in de Benedictushof, de gastvrijeruimte in Egmond-Binnen waar de monniken de deuren openen voor mensen in de abdijwinkel, de horeca of de boekhandel. Deze Aan tafel met… is van 10.30 tot 12.00 uur op woensdag 7 december in Dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen (Visweg 45).

Aan tafel met... de eigenaren van stoomtram Station Egmond aan Zee

Alies en Ronald zijn eigenaar van het voormalige stoomtram Station en zijn van plan om het in ere te herstellen. De enorme belangstelling van o.a. dorpsgenoten laat hen inzien dat de herinnering aan het Station en alles daarom heen wordt gekoesterd. “Het leeft” en dat motiveert en inspireert. Meer weten? Schuif aan! Deze Aan tafel met… is van 13.30 tot 15.00 uur op donderdag 8 december in PostaanZee in Egmond aan Zee (Voorstraat 82A).

Meer informatie
Je bent van harte welkom en de toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op bknw.nl/agenda. Schuif vooral aan, de koffie staat klaar! Als je zelf eens een “Aan tafel met…” wilt verzorgen kun je je aanmelden bij de medewerker van de bibliotheek.