Intrigerende vormen bij De Kapberg

Cultuur
Galerie Kapberg vol met kunst
Galerie Kapberg vol met kunst (Foto: Pexels.com)

EGMOND AAN DEN HOEF - In mei en juni kunnen bezoekers van de Kapberg zich weer laten verrassen door gevarieerde en fascinerende kunst die is bijeengebracht in een tentoonstelling met werk van keramist Wil van Blokland, schilder Ludo Winkelman en sieradenvormgever Peggy Bannenberg. De tentoonstelling is te zien van vrijdag 19 mei tot en met zondag 25 juni.

Sommige keramische objecten van Wil van Blokland roepen nog wel een vage associatie op met kommen of potten, maar veel van haar werk toont heel andere mogelijkheden van keramiek. Er zijn veel wandobjecten te zien, vaak uitgevoerd in zwarte klei met koperkleurige details. Sommige bestaan uit min of meer losse onderdelen, die toch weer een geheel vormen door een koperkleurige verbinding. Koper speelt in de hele collectie een grote rol. Inspiratiebronnen van installatiekunstenaar, schilder, graficus en dichter Ludo Winkelman zijn natuur en muziek. Zijn werk varieert van installaties tot samenwerkingsprojecten met muzikanten en andere kunstenaars. Zijn hier getoonde abstracte werk is kleurrijk; een spel van vormen, geometrisch, maar ook organisch. Sieraadvormgever Peggy Bannenberg is sinds 2009 bezig met 3D-printen van een collectie sieraden die bestaat uit colliers, armbanden en ringen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de bijzondere eigenschappen en mogelijkheden die het 3D-printen met zich meebrengt. Sommige sieraden hebben geometrische elementen, een ring met een stapeltje kubussen bijvoorbeeld. De hangers en armbanden zijn wat organischer van vorm, maar zijn naast sieraad ook op zichzelf staande kleine, ingenieuze kunstwerkjes.

Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Ook 2e Pinksterdag. Adres: Slotweg 17. De toegang is gratis. Meer info: galeriedekapberg.nl.