Vogels en kruiden Schoorlse Duinen

Cultuur
Flora en fauna in duinen zijn zeer divers.
Flora en fauna in duinen zijn zeer divers. (Foto: aangeleverd)

SCHOORL - Vogelgeluiden ‘s morgens vroeg met de kans de gevederde vrienden ook te spotten, het kan zaterdag 23 maart. Wie het liever laag bij de grond zoekt, kan woensdagochtend 27 maart mee met de maandelijks georganiseerde kruidenwandeling in de Schoorlse Duinen. Belangstellende buitenmensen zijn meer dan welkom bij beide activiteiten.

Kom in de vroege ochtend genieten van het gezang van vogels in de Schoorlse Duinen. De gids van Staatsbosbeheer gaat met de aanwezigen op onderzoek en kan veel over de vogels vertellen. Maak kennis met de vogelgeluiden en leer spelenderwijs vogels herkennen. Onderweg is een stiltemoment, om in alle rust de verschillende geluiden door te laten dringen.

Te beleven zaterdag 23 maart van 07.30 tot 09.30 uur. Deelname: € 8,50. Kinderen vanaf acht jaar zijn welkom om mee te lopen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/vogelsschoorl.

Kruidenwandeling

Ga op pad en laat je verrassen door de diverse manieren waarop ‘onkruid’ om je heen gebruikt kan worden; van culinaire smaakmakers tot geneeskrachtige toepassingen. Verwonder je over de veelzijdigheid van de natuur terwijl je leert hoe je planten kunt herkennen, verzamelen en gebruiken in je dagelijks leven. De wandeling is geen lange tocht, maar een gelegenheid om te vertragen en je te verwonderen over de natuur om ons heen. Je zal regelmatig stilstaan bij de planten, hun kenmerken en de toepassingen. Ondertussen pluk je de ingrediënten voor een dampende kop kruidenthee met een klein hapje dat ter plaatse wordt klaargemaakt.

Te beleven woensdag 27 maart van 10.30 tot 12.00 uur. Deelnamekosten bedragen € 17,50. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/kruidenwandelingschoorl. Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl, telefoon 072-5093352. Openingstijden: maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis, betaald parkeren van 10.00 tot 19.00 uur.

Alle activiteiten zijn te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur (zoek op activiteiten en plaatsnaam).