Doktertje spelen door Flierefluiters groot succes

Cultuur
Afbeelding
(Foto: Cor Mooij)

EGMOND AAN DEN HOEF - De toneeluitvoering ‘Doktertje spelen’ in de Hanswijk in Egmond aan den Hoef werd zeer druk bezocht en goed ontvangen. Drie voorstellingen waren stijf uitverkocht, maar voor zaterdagavond zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar € 12,50 bij Tol kringloop en Bes souvenirs op het Pompplein in Egmond aan Zee.

Door: Cor Mooij

De eerste toneelvoorstelling was in de Vergulde Valk (1947) in Egmond aan Zee met vele bekenden uit het dorp. Ik herinner mij nog enkele namen zoals Abekrom, Cees van Pel, Jaap Eeltink, Klaas Stiemer, Rong en Bets Zwemmer om er zomaar een paar op te noemen.

De uitvoering in de Hanswijk die om 20.15 begint (zaal open on 20.00 uur) gaat over een bankrover, Arie van Zanten, crimineel, die ontsnapt was aan zijn bewakers en op de hielen werd gezeten door de gealarmeerde politie en het eerste openbarengebouw dat hij tegenkomt, binnenvlucht. Het blijkt het ziekenhuis te zijn. Om uit de handen van politie te blijven gaat hij op zoek naar passende kleding en verkleedt zich als dokter. Zuster Gerda ziet hem aan voor een vervangende arts. Als dan ook broeder Bob, Miep de afdelingshulp, Non Petronella, patiënten Edwin, Chris, Annie en Moeder-overste ten tonele verschijnen, is de bezetting compleet om te komen tot een absurde chaos.

De rollen werden uitzonderlijk goed gespeeld maar achter de schermen stond een hele crew die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Vele maanden van repetities gingen hieraan vooraf. Het geheel staat onder leiding van regisseur Cok Sjoukens met Eric van der Ploeg die de productieleiding heeft. Het bestuur met vele vrijwilligers heeft gezorgd voor een mooie grote verloting op iedere avond, met heel veel dank aan de Egmondse middenstand en horeca.

Het complete gezelschap

Regiseur Cok Sjoukens Broeder Bob en Non Petronella

Miep, Arie de bankrover en Chris Gerda de hoofdzuster en Arie

Annie en Petronella

Zie ook: https://www.flierefluiters-toneel.nl/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding