Vrienden van Schik maken kans op Kunst

Cultuur
Schilderij van Ad Selhorst
Schilderij van Ad Selhorst (Foto: aangeleverd)

GROET/SCHOORL - Zaterdag 15 en zondag 16 juni aanstaande, vindt voor de vierde keer de kunstroute Schik in Kunst plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. De deelnemers zijn bekend, evenals de locaties.

Aan Schik 2024 nemen 58 kunstenaars deel op 40 locaties in Groet en Schoorl. De overzichtstentoonstelling in de Blinkerd in Schoorl toont van alle deelnemers 1 kunstwerk.

Tijdens het weekend zijn er bovendien schilderijen uit de collectie van Kunsthandel Jan Louter te bewonderen. Bij de officiële opening van Schik in Kunst, op vrijdag 14 juni in de Blinkerd, zal kinderburgemeester Tygo Fontijn de kunstwerken onthullen die de kinderen van groep 5 en 6 van de basisscholen in Schoorl en Groet bij het scholenproject hebben gemaakt.

De organisatie van Schik is afhankelijk van subsidies, sponsoren en van de bijdragen van Vrienden van Schik. Vriend van Schik worden kan al vanaf € 15,-. Onder de Vrienden verloten we deze keer een olieverfschilderij van kunstschilder Ad Selhorst. (Geboren te Utrecht in 1916. Overleden in Bergen in 1987. Werkzaam in Schoorl vanaf 1966, en in Bergen vanaf 1968.) Het schilderij is beschikbaar gesteld door oud-Schikvoorzitter Leo Bossers en zijn echtgenote Mariëtte.

Wilt u ook kans op kunst maken? Uw bijdrage van minimaal € 15,00 kunt u overmaken op bankrekeningnummer NL 32 RABO 0305987046 tgv Stichting Schik, onder vermelding van ‘Vriend van Schik’ en uw naam en telefoonnummer.

Alle informatie vindt u ook op de website www.schikinkunst.nl