Huiseigenaren in Egmond aan Zee (centrum) kunnen gratis isoleren

Duurzaam
Waar wacht je nog op?
Waar wacht je nog op? (Foto: Adobe Stock)

EGMOND AAN ZEE - Huiseigenaren in Egmond aan Zee (centrum) hebben deze week een brief ontvangen van de gemeente. In deze brief staat dat zij kunnen deelnemen aan een actie om te isoleren. Zo besparen inwoners op hun energierekening. De meeste huiseigenaren krijgen bovendien een flinke bijdrage van de gemeente.

Alle huiseigenaren in Egmond aan Zee (centrum) kunnen een persoonlijk Bespaarplan laten maken. Er komt dan geheel gratis en vrijblijvend een onafhankelijke energieadviseur langs. Op basis van dit gesprek ontvangt de huiseigenaar een Bespaarplan met offertes van de mogelijkheden tot besparing voor de woning. De meeste huiseigenaren kunnen gebruikmaken van een bijdrage van de gemeente. In veel gevallen kan een inwoner hiermee een isolatiemaatregel volledig laten betalen en is het dus kosteloos. Wie niet in aanmerking komt voor de bijdrage, kan wel gratis het Bespaarplan laten opstellen.

Soorten isolatie

Inwoners die meedoen kunnen kiezen uit: isolatieglas, bodemisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of schuin dakisolatie van binnenuit. De gemeente werkt voor deze actie samen met Winst uit je woning. Deze organisatie helpt inwoners bij het kiezen van één of meer isolatiemaatregelen. En bij het aanvragen van subsidies en het laten uitvoeren.

Goed om te weten

Aanmelden kan tot en met 31 mei via de aanmeldlink die in de brief staat vermeld. Ook inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm, die ergens anders binnen gemeente Bergen wonen, mogen meedoen met deze actie. Zij kunnen contact opnemen met Winst uit je woning via de website www.winstuitjewoning.nl, of via telefoonnummer 023 - 583 69 36.

Waarom biedt de gemeente dit aan?

Alle woningen in Nederland moeten van het aardgas af. Isoleren is daarbij de eerste stap. Wethouder Verduurzaming, Ernest Briët, legt uit: “Niet iedereen is in de gelegenheid om deze stap te zetten. Om inwoners te ondersteunen, biedt de gemeente hulp. Met deze actie bieden we concrete ondersteuning aan huiseigenaren in Egmond aan Zee (centrum). Zo zetten we een stap richting een energiezuinigere toekomst. Door samen te werken met Winst uit je woning maken we het voor inwoners gemakkelijk.”

De gemeente Bergen heeft geld van de Rijksoverheid ontvangen voor deze actie en de bijdrage voor inwoners. Meer informatie over subsidies en energie besparen, staat op klimaatplein.bergen-nh.nl.