Protest tegen verdwijnen fietspaden

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

GEMEENTE - 23 juni organiseert De Fietsersbond een demonstratieve tocht vanaf het Woud in Rinnegom naar Camperduin. Doel is een protest tegen de voorgenomen afsluitingen van het fietspad van het Woud naar Bergen aan Zee en van Bergen aan Zee naar Camperduin.

PWN en SBB kiezen voor het opheffen van het fietspad Blijdensteinsweg-Verspyckweg tussen Schoorl en Bergen aan Zee (W op het kaartje hieronder). Tegelijk geven zij aan ook andere fietspaden te willen afsluiten, zoals de Woudweg. Een vergunning tot bomenkap rond de Verspyckweg (K op het kaartje) is afgegeven zonder rekening te houden met het onderstuiven van het Verspyckweg fietspad. Zij negeren hiermee het grote belang van recreatief fietsen door de duinen. De Fietsersbond zet zich in voor het openhouden van fietspad Blijdensteinsweg en Woudweg.


Kaart - Aangeleverd

Iedereen welkom

De Fietsersbond wil dat het fietsnetwerk door de duinen blijft en dat de kwaliteit ervan intact blijft. Het lijkt ons logisch om het fietsverkeer te bevorderen: beter voor gezondheid en klimaat, geen uitstoot van stikstof. Om onze wens en argumenten kracht bij te zetten, organiseert de Fietsersbond een demonstratieve en informatieve fietstocht door de duinen van Bergen en Schoorl. In ieder geval doen aan deze fietstocht mee: Lutz Jacobi van het Landelijk Fietsnetwerk, wethouders van de gemeente Bergen, Statenleden, leden van de Fietsersbond Bergen en Alkmaar en andere belanghebbenden.. Iedereen die van de duinen houdt en graag fietst is welkom op 23 juni. Start is om 13.30 uur op de kruising Herenweg – Woudweg, tussen Franschman en Egmond aan den Hoef; verzamelen bij de fietsenrekken van het parkeerterrein van de PWN. De excursie duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Afbeelding