Koningsdag in aantocht: ‘Oproep aan dorpsgenoten’

Nieuws
Van links naar rechts Fabian van der Putten (restaurant Loetje), Oranjevereniging-bestuurslid Gerrie Moot en André Rzepka (restaurant Fabels).
Van links naar rechts Fabian van der Putten (restaurant Loetje), Oranjevereniging-bestuurslid Gerrie Moot en André Rzepka (restaurant Fabels). (Foto: Ed Bausch)

BERGEN - Het wordt wel een van de meest bijzondere dagen in het voorjaar in de hele regio genoemd: Koningsdag in Bergen. Zaterdag 27 april zal het weer van ’s morgens vroeg tot in het begin van de avond een feest van gezelligheid en verbroedering worden voor jong en wat ouder, van her en der. Een soort van lente-explosie van ontmoetingen, spelletjes, Bergens Harmonie-orkest, treintje rijden, acts op straat, oldtimers, muziek en natuurlijk de kleedjesmarkt.

Steun allemaal deze unieke dag

Gerrie Moot is nog betrekkelijk nieuw in het bestuur, dat volledig uit vrijwilligers bestaat. Samen met de bedrijfsleiders van twee van de horecabedrijven die een muziekpodium mogelijk maken vertelt ze dat het bestuur al maandenlang druk doende is met het plannen, met de vergunning, het geld vergaren, de muziek en andere acts uitzoeken, de spelletjes nalopen op beschadigingen, noem maar op. Ze is met haar bestuursleden blij met de komst van de BIZ, waarin de ondernemers echt zijn verenigd. Maar voor dit jaar is de samenwerking nog niet van toepassing. Vandaar haar oproep aan haar dorpsgenoten, of anderen die in Bergen een fijne Koningsdag willen beleven: “Maak allemaal deze unieke dag mogelijk, maak minimaal 15 euro over.” Dat kan door storting op NL54INGB0002395821 ten name van Oranjevereniging Bergen. 

Programma

Het programma is te bekijken op oranjeverenigingbergen.nl.