Feest op de boerderij: koeien genieten van eerste dag buiten

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Fer Korver)

BERGEN - Zaterdagmiddag werd een hartverwarmend tafereel waargenomen op de boerderij van de familie Kenter, gelegen aan de Baakmeerdijk 15 in Bergen. Na maanden van geduldig wachten was het moment eindelijk aangebroken: zo’n 85 koeien kregen de gelegenheid om het weiland te betreden.

Het was een opmerkelijk schouwspel toen de dames al voor het hek stonden te trappelen van ongeduld, anticiperend op het moment dat ze weer de weide in mochten. Het aanwezige publiek verzamelde zich achter het schrikdraad om getuige te zijn van dit vreugdevolle moment. Met lichte huppelpassen betraden de koeien het groene grasveld, waar ze zich meteen thuis voelden.

Niet alles verliep echter zonder enige opwinding. Enkele koeien waren het niet eens over hun favoriete plekje in het sappige gras, wat resulteerde in een vreedzame strijd om territorium. Desondanks was de algehele stemming er een van opwinding en blijdschap. Het was overduidelijk dat de koeien reikhalzend hadden uitgekeken naar dit moment om weer te kunnen genieten van de weide.

Vanavond zullen de koeien terugkeren naar de stal voor het gebruikelijke melkproces. Maar binnenkort zullen ze, na het melken, weer kunnen genieten van het buitenleven, een vooruitzicht waar ze ongetwijfeld reikhalzend naar uitkijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding