Witte rook voor Brouwerij Egmond

Nieuws

EGMOND AAN DEN HOEF - Het is zover. De zoektocht naar investeerders is met succes afgesloten. Tien aandeelhouders en acht leninggevers geloven in het verhaal van Brouwerij Egmond. De brouwerij is besteld bij EasyBrau in Italië. Een brouwhuis van 2000 liter, tien gistingstanks en een bottelinstallatie. Capaciteit van de installatie: 300.000 liter per jaar. Het wordt nog even tandenknarsen want hij wordt pas in oktober geleverd.

De vooruitzichten voor Brouwerij Egmond zijn uitstekend. De vraag van de consument neemt toe en steeds meer horecaondernemers zetten het abdijbier op de kaart. Ook de retailers hebben het bier in de gaten. Deze maand is de afzet bij Albert Heijn gegroeid van 65 winkels naar 205 winkels en bij de Dekamarkt staat het bier in 29 filialen. Alle zeilen moeten worden bijgezet om aan de vraag te kunnen voldoen.
De brouwerij zal waarschijnlijk pas in november operationeel zijn, maar hopelijk wordt het Proeflokaal en de winkel al in juli geopend. Bezoekers zijn dan welkom voor een proeverij met lekkere bapas (smakelijke hapjes waarin het Egmondse bier is verwerkt). Alles met lokale en biologische producten en gelinkt aan de cultuurhistorie van de Egmonden. Zo mocht men onlangs proeven van de bitterballen met de naam ’Jaepie Jaepie', waarin uiteraard Sancti Adalberti is verwerkt. Met stoofvlees van Schotse Hooglander. Om je vingers bij af te likken...