Activiteiten Waardse Senioren in Beweging naar voorjaar 2021

Algemeen
Senioren kunnen weliswaar niet het hele activiteitenprogramma volgen, maar wel een deel.
Senioren kunnen weliswaar niet het hele activiteitenprogramma volgen, maar wel een deel. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - In oktober verschijnt er geen nieuw activiteitenprogramma van Waardse Senioren in Beweging (WSIB). Dat hebben de initiatiefnemers Bibliotheek Kennemerwaard, Cool Kunst en Cultuur, Heerhugowaard Sport, Met Welzijn en De Pieter Raat Stichting besloten.

“Onze gezamenlijke activiteiten voor senioren worden doorgeschoven naar voorjaar 2021”, licht woordvoerder Cynthia de Wilde toe. “Gezien alle richtlijnen en maatregelen is het een hele kunst om een aantrekkelijk programma te bieden. We hebben te maken met een kwetsbare doelgroep en we merken dat senioren terecht, buitengewoon voorzichtig zijn. Veel van hen zijn terughoudend. We richten onze pijlen nu op het voorjaar en hopen dan met een uitdagend en programma te komen.”

Oktober is sinds jaar en dag de maand van Waardse Senioren in Beweging en uitdagende activiteiten voor senioren. Vanwege de grote belangstelling, is vorig jaar zelfs besloten om jaarrond activiteiten aan te bieden. De kaartverkoop ging grotendeels via www.wsib.nl. Corona zorgde er echter voor dat de activiteiten in maart zijn stopgezet. Cynthia: “We hoopten toen dat we in oktober weer een nieuw kwartaalprogramma konden bieden. Na uitvoerig overleg, hebben we nu toch besloten om de activiteiten op te schorten naar voorjaar 2021.”

Wél activiteiten in Arboretum

In wijkcentrum Arboretum aan het Tamarixplantsoen 1 bieden welzijnsmedewerkers van Pieter Raat dit najaar wel activiteiten voor senioren. “In heel kleine groepjes van maximaal vijftien deelnemers”, vertelt welzijnsmedewerker Diane. “Heel voorzichtig zijn we gestart met elke zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur een koffieochtend. Senioren uit de buurt zijn van harte welkom na aanmelding vooraf. Daarnaast bieden we in oktober enkele creatieve workshops, zoals dotpainting, keramiek en sjabloneren op hout. Ook geeft onze beweegagoog Simone vanaf 1 oktober op donderdagen van 09.45 tot 10.15 en van 10.30 tot 11.00 uur Fit- en vitaal-lessen voor senioren uit de buurt. Vanwege de beperkte capaciteit en om teleurstelling te voorkomen, is deelname alleen mogelijk na aanmelding vooraf.”

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op met de welzijnsmedewerker via 06-83251417 of a.welzijn@dprs.nl. Kijk ook eens op www.dprs.nl/activiteiten.