Het Oranje Fonds wil sociale initiatieven extra steun bieden.
Het Oranje Fonds wil sociale initiatieven extra steun bieden. (Foto: Oranje Fonds - Remko de Waal)

Oranje Fonds biedt extra steun aan netwerken die zorg door vrijwilligers mogelijk maken

Algemeen

REGIO - Het Oranje Fonds is op zoek naar sociale initiatieven die de handen ineen geslagen hebben om ervoor te zorgen dat vrijwilligers zorg kunnen bieden aan kwetsbare mensen in de buurt. Deze samenwerkingsverbanden kunnen zich nu aanmelden voor een nieuwe tender vanuit het Corona Sociaal Herstelfonds via oranjefonds.nl/tender.  

Fonds start nieuwe tender vanuit Corona Sociaal Herstelfonds 

Tijdens de coronacrisis zijn er veel sociale, veelal vrijwillige initiatieven ontstaan die in staat waren om kwetsbare mensen te bereiken, in contact te blijven met doelgroep en vrijwilligers te mobiliseren. Organisaties met een sterk netwerk zijn samenwerkingsverbanden aangegaan om gezamenlijk de problemen aan te pakken. Het Oranje Fonds ziet dat deze netwerken de potentie hebben om niet alleen coronagerelateerde problemen aan te pakken, maar ook op langere termijn bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen. Zoals het mogelijk maken dat mensen dichtbij huis zorg kunnen krijgen door vrijwilligers. Daarom wil het Oranje Fonds deze netwerken extra steun bieden, zodat zij de samenwerking kunnen versterken en zich kunnen doorontwikkelen. 

Sociale initiatieven die in zo’n verband samenwerken kunnen zich tot en met 15 september 2022 aanmelden voor deelname. Er worden vijftien netwerken geselecteerd, die niet alleen financiering krijgen, maar ook kennis, coaching en zichtbaarheid. 

Corona Sociaal Herstelfonds 

Het is de derde tender die gestart wordt vanuit het Corona Sociaal Herstelfonds, dat in juni 2021 is gelanceerd door het Oranje Fonds en partners. Door de coronapandemie ervaren meer mensen gevoelens van eenzaamheid, nam armoede toe en is er meer behoefte aan vrijwillige zorg voor kwetsbare mensen. Met het Corona Sociaal Herstelfonds wil het Oranje Fonds niet alleen het belang van het sociale herstel benadrukken maar ook stimuleren. En zo bijdragen aan de sociale wederopbouw van Nederland na deze ontwrichtende crisis. 

Bijeenkomst Bouwen aan Sociaal Herstel

De tender start op de dag dat het Oranje Fonds de bijeenkomst Bouwen aan Sociaal Herstel houdt in de Prodentfabriek in Amersfoort. Op deze dag komen de bijna honderd projecten bijeen die gesteund werden middels eerdere tenders vanuit het Corona Sociaal Herstelfonds. De eerste werd mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Deze richtte zich op sociale initiatieven die eenzaamheid aanpakken die ontstaan of verergerd is door de crisis. De tweede tender kwam tot stand samen met partner Nationale-Nederlanden en was bedoeld voor projecten die zich inzetten voor mensen die in armoede leven. Tijdens de bijeenkomst wordt er vooruit gekeken en kennis gedeeld met en door de deelnemende projecten. 

Oranje Fonds 

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. De steun van onder meer de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.  

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Indrukwekkend afscheid Ruud Besseling Algemeen 13 aug, 16:56
Afbeelding
De Uitagenda voor jongeren Dijk en Waard - 12 t/m 21 aug Algemeen 12 aug, 14:21
Afbeelding
Gemeente Dijk en Waard haalt Donny Van Iperen naar huis Algemeen 11 aug, 19:25
Afbeelding
Veel spektakel verwacht bij Night of the Magic Balls en WK’s Algemeen 11 aug, 14:56
Afbeelding
Orgelconcert Steven Knieriem Kooger Kerk Algemeen 11 aug, 13:50
Afbeelding
Het is goed vertoeven in Dijk en Waard Algemeen 11 aug, 13:17
Afbeelding
Opening Kaasspeciaalzaak Jerry’s Kaaspaleis Algemeen 11 aug, 12:39
Afbeelding
Ashley bereikt haar doel bij de WK Lyrical Dance in Ierland Algemeen 11 aug, 12:22
Afbeelding
Afsluiting deel N243 vanaf 15 augustus 2022 Algemeen 11 aug, 11:34
Afbeelding
Jubilerend KSV mag de Waardcup 2022 organiseren Algemeen 11 aug, 11:12
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 14:49
Afbeelding
Eerste gasten al in aantocht op camperplaats ‘Op de Akkers’ Algemeen 10 aug, 14:35
Afbeelding
Strijd om de Zuurkoolcup barst weer los Algemeen 10 aug, 13:03
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief