Wat vind jij dat er moet gebeuren aan de oostrand van Noord- en Zuid-Scharwoude?
Wat vind jij dat er moet gebeuren aan de oostrand van Noord- en Zuid-Scharwoude? (Foto: Google Maps)

Denk mee over de toekomst van de Oostrand

Algemeen

DIJK EN WAARD - De Oostrand van Noord- en Zuid-Scharwoude gaat de komende jaren veranderen. Gemeente Dijk en Waard wil woningen en nieuwe functies aan het gebied toevoegen en bestaande functies versterken. Maandag 12 en dinsdag 20 september worden startbijeenkomsten gehouden. De gemeente gaat in gesprek met inwoners, ondernemers, eigenaren en organisaties over de eerste contouren om te komen tot een bijzonder woonmilieu.

De Oostrand is het gebied tussen de N504, Westerweg, Oostelijke Randweg en Langebalkweg. Op dit moment zijn er verenigingen, ondernemers en bewoners gevestigd. De Oostrand is een uniek gebied en heeft alle mogelijkheden om een nog aantrekkelijker woon-, werk-, natuur- en recreatiegebied te worden dan het nu al is. Door wonen en werken te mixen met bestaande en toe te voegen voorzieningen ontstaat een levendige en prettige omgeving. Stap voor stap wil de gemeente een waardevolle locatie ontwikkelen die goede verbindingen heeft met de voorzieningen in het dorpslint en het Stationsgebied.

De behoefte aan woningen in de gemeente is groot. De Oostrand is één van de locaties in de gemeente die in die behoefte kan voorzien.

Wethouder Nils Langedijk: “In deze nieuwe ontwikkeling willen we een woonomgeving combineren met bestaande functies. Het gebied is deels van de gemeente, deels van particulieren. We willen met hen samenwerken om te bouwen voor uiteenlopende doelgroepen, zoals gezinnen, ouderen, jongeren, et cetera. We willen samen met eigenaren, huurders, gebruikers en omwonenden van de Oostrand een plek maken waar iedereen zich thuis voelt.”  

Denk mee

Tijdens een startbijeenkomst verkennen we samen met de eigenaren, huurders, gebruikers en omwonenden van het gebied waar behoefte aan is. “We zijn benieuwd hoe u het gebied nu gebruikt, wat u goed vindt en waarvan u denkt dat beter kan; welke ideeën er zijn over groen, water, woonsferen, verbindingen en nieuwe functies in het gebied.”

Belangstellenden zijn maandag 12 september van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) van harte welkom bij Moskee Langedijk, Potjesdam 2 in Zuid-Scharwoude. Kun je hier niet bij aanwezig zijn of neem je liever digitaal deel? Dan is er dinsdag 20 september van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur) een online bijeenkomst. Beide bijeenkomsten hebben dezelfde opzet. Meld je uiterlijk 9 september aan voor de fysieke bijeenkomst via deoostrandnzs@dijkenwaard.nl en uiterlijk 19 september voor de digitale bijeenkomst. Vermeld in de mail je (achter)naam, met hoeveel personen je komt en voor welke bijeenkomst (fysiek op 12 september of digitaal op 20 september) je je wilt aanmelden. Een link voor de online bijeenkomst volgt na aanmelding.

Meer informatie over de Oostrand staat op www.dijkenwaard.nl/projecten/deoostrand.

Afbeelding
Laadpalen in Dijk en Waard: hier vind je ze Algemeen 30 jan, 14:35
Afbeelding
Aantal Nederlanders met een hersenaandoening blijft stijgen Algemeen 29 jan, 15:44
Afbeelding
Je kat laten chippen en registeren wordt straks verplicht Algemeen 29 jan, 10:36
Afbeelding
Scooterrijder gewond bij ongeluk 112-nieuws 28 jan, 19:44
Afbeelding
De column van wijkagenten Anne Kees Meines en Daphne van Bruggen Algemeen 28 jan, 18:29
Afbeelding
Internationale Vrouwendag: Dijkse vrouwen roepen Waardse op tot actie Algemeen 28 jan, 14:12
Afbeelding
Westfriese middag in het Rundveemuseum op 5 februari Algemeen 28 jan, 12:58
Afbeelding
Ook februari staat weer vol van activiteiten bij Sterrenwacht Saturnus Algemeen 28 jan, 09:24
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Langedijk start 3 februari Algemeen 27 jan, 20:37
Afbeelding
Tien vragen aan... Ton van Veen Algemeen 27 jan, 13:16
Afbeelding
Jewish Jazz, concert met een verhaal, in Oude Gemaal Uit 27 jan, 12:17
Afbeelding
Open dag bij biljartvereniging Sombroek Algemeen 27 jan, 12:07
Afbeelding
Wat is er te doen voor jongeren in Dijk en Waard? Algemeen 27 jan, 09:33