Langedijker kolfkampioenschappen voor heren groot succes

Algemeen
Niels Wissink, Dick Beers en Dirk Swart in de prijzen.
Niels Wissink, Dick Beers en Dirk Swart in de prijzen. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Er zijn in Langedijk een zestal kolfsociëteiten actief, met illustere namen als Ons Genoegen, Onder Vrienden, Vriendenkring, Gezellig Samenzijn, Op Maat en Brederode. De leeftijden van al deze clubs zijn allemaal 100 plus! Ze hebben de beschikking over drie wedstrijdbanen, te weten in de Schelvis, de Roode Leeuw en in de Heerlijkheid. Bovendien is er een prima oefenbaan in Buitenzorg waar iedere woensdag driftig gebruik van wordt gemaakt, met name door de kampioen van 2022.

Allen hebben ze afgelopen weekend kolvers afgevaardigd naar de jaarlijkse Langedijker Kolfkampioenschappen die dit jaar plaats vond in de Schelvis. In totaal hebben zich meer dan 85 kolvers aangemeld. De sfeer was optimaal, de baan lag er goed bij en de verzorging was prima. Belangrijke ingrediënten om een optimale kolfprestatie te kunnen leveren.

De voorronden werden gespeeld op de donderdag en de vrijdag. De apotheose was afgelopen zaterdag. Toen konden in alle vijf klassen de winnaars worden bepaald. Als allerbeste met de hoogste score kwam Dick Beers van Gezellig Samenzijn uit de bus. Hij werd dus gehuldigd als de Langedijker Kolfkampioen 2022 overall. Hij speelt in de superklasse en maakte zijn niveau helemaal waar door een totaal van 165 punten bij elkaar te slaan. Hiermee lost hij Gerard Stoop af die als sinds 2019 deze titel mocht voeren.

Het is niet vanzelfsprekend dat de superklasse ook de meeste winnaars levert, dat bleek uit het feit dat Dirk Swart ook van Gezellig Samenzijn die speelt in de 1e klasse, beslag legde op de tweede plaats met een totaal van 162 punten, een fantastische prestatie. Nummer drie werd Niels Wissink van Onder Vrienden met 159 punten, overigens ook een ‘super’.

Wat wel opvallend is dat van de eerste vijf kolvers er vier lid zijn van Gezellig Samenzijn met de thuisbaan in de Schelvis en die bovendien allemaal op woensdag oefenen in Buitenzorg.