Expositie van Yvon Jonckbloedt in bibliotheek Heerhugowaard

Cultuur
Fragment van het schilderij 'The Asian Woman' van Yvon Jonckbloedt.
Fragment van het schilderij 'The Asian Woman' van Yvon Jonckbloedt. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Kunstenaar Yvon Jonckbloedt exposeert tot en met vrijdag 19 april in de bibliotheek in Heerhugowaard. Zij toont uit haar serie ‘Women of the World’ een reeks mixed media canvasschilderijen over vrouwen met een verhaal. Daarnaast zijn er ook portretten van kinderen in oorlogsgebied te zien uit haar serie genaamd ‘Children of War’. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan de Parelhof 1a in Heerhugowaard. 

‘Women of the world’ is een reeks mixed media canvasschilderijen over vrouwen met een verhaal. Wat zit er achter de beelden die je ziet en wat vind je er zelf van? De vrouwen zijn niet echt, maar ontstaan uit verschillende beelden en knipsels. 

‘Children of War’

‘Children of War’ is een serie portretten van kinderen in oorlog. De kinderen die in deze expositie hangen zijn echte kinderen die hun verhaal niet meer na kunnen vertellen, ze zijn omgekomen bij bomexplosies in Gaza. De expositie is bedoeld om hun portret te laten leven en vertellen dat zij ook recht hadden op een andere toekomst.

Wil je de verhalen achter de schilderijen lezen of wil je graag weten wat de prijs is van het werk? Kijk dan op yvonjonckbloedt.com.

Over Yvon

Sinds 2022 ben is Yvon fulltime bezig met kunst maken. Zij maakt kunst in opdracht voor klanten in allerlei uiteenlopende stijlen van abstract werk met veel kleur tot structuurschilderijen met rustige tinten. Ook maakt zij handgedrukte prints op papier en kaarten. Daarnaast maakt Yvon graag schilderijen met een diepere betekenis vooral met acrylverf en mixed media.