Amnesty Write for Rights: Schrijf een brief tegen onrecht

Nieuws
Schrijf een brief en maak daarmee het verschil voor een ander.
Schrijf een brief en maak daarmee het verschil voor een ander. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Wist je dat er wereldwijd jaarlijks rond 10 december, de Internationale dag van de Rechten van de Mens, miljoenen brieven worden geschreven tegen onrecht? Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. 

Ingezonden

Oók in Heerhugowaard komen mensen samen tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Dat gebeurt vrijdag 10 december tussen 14.00 en 17.00 uur in de Bibliotheek van Heerhugowaard. Doe ook mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevent en verander vandaag nog een leven. 

Hulp is hard nodig 

Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten. Dit jaar komt Amnesty International onder meer in actie voor Wendy Galarza uit Mexico. Zij is een activist en demonstreerde in november 2020 voor gerechtigheid in de zaak van de moord op een vrouw die Alexis heette. Tijdens de demonstratie begon de politie te schieten. Wendy werd geraakt door politiekogels. Ze diende een aanklacht in tegen de politie. Maar degenen die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor de schoten, zijn nog niet vervolgd. Schrijf ook mee voor gerechtigheid.

Goed nieuws

Eerder voerde Amnesty actie voor milieuactivist Jani Silva uit Colombia. Zij werd ernstig bedreigd en liet weten: ‘Uit de grond van mijn hart zeg ik dat ik nog leef vanwege deze actie. Die heeft hen ervan weerhouden om mij te doden, omdat ze weten dat jullie er zijn.’ 

Meer informatie is te vinden op www.amnestyheerhugowaard.nl.