Vijfde Langedijker Kampioenschap Apenkooi

Nieuws

NOORD-SCHARWOUDE - Gymvereniging DVV uit Noord-Scharwoude organiseert op zondag 15 oktober alweer voor de vijfde maal het Langedijker Kampioenschap Apenkooi.
Wat enkele jaren geleden begon als een leuk extraatje voor de kinderen in Langedijk begint al een traditie te worden. Het initiatief van D.V.V. is inmiddels ook over genomen door andere verenigingen elders in de provincie. Niet verwonderlijk want het spel speelt in op de belangstelling van kinderen voor sporten als Free-running en trampoline springen. Sporthal Geestmerambacht zal weer worden omgetoverd tot de grootste Apenkooi die je ooit hebt gezien met veel spectaculaire hindernissen. De regels zijn na de ervaring van de vorige jaren weer iets verbeterd zodat het voor de deelnemers nog leuker zal worden. Dit jaar kunnen ook deelnemers van het Voortgezet Onderwijs inschrijven.

Teams of individueel

Iedereen kan zich aanmelden. Als je een team van drie of vier deelnemers hebt gevonden geef je je als team op. Als je geen team hebt maar je wil wel graag meedoen geef je je op en maakt de organisatie een team voor je. Dit geldt ook voor twee tallen. Het wedstrijd gedeelte zal bestaan uit twee apenkooi spelen. Bij het 1e spel moet je met je team proberen zoveel mogelijk punten te scoren door andere kinderen te tikken. Bij het andere spel moet je proberen zo lang mogelijk in het veld te blijven zonder dat je door de Supertikker gepakt wordt. Het winnende team gaat naar huis met “De Gouden Banaan”.
Apenkooien

Voor de meeste kinderen tot 20 jaar (en soms nog ouder) het hoogtepunt van de gymlessen: de afsluiting van het jaar met de Apenkooi. Voor degene die het nog niet weten bij een Apenkooi spel wordt er zoveel mogelijk materiaal op strategische plaatsen in de zaal neergezet zodat je van het ene object naar het andere kan klimmen of springen. De zaal verandert als het ware in een groot oerwoud. Als je daar nog “jagers”(tikkers) en flink wat handige “apen”(spelers) aan toe voegt ontstaat er een fantastisch spel, want de grond aanraken is niet toegestaan.
Interesse om mee te doen (zowel individueel als team) aan dit nieuwe fenomeen of meer wilt weten dan via de DVV website opgeven: www.dvvlangedijk.nl. Hier is ook meer informatie te verkrijgen. Inschrijven kan tot en met 1 oktober.