Jubileumconcert ‘Popkoor Popcorn - 30 jaar’ in De Binding

Uitgaan
Megan en Rhythm Haakman hebben de muzikale leiding in handen.
Megan en Rhythm Haakman hebben de muzikale leiding in handen. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Popkoor Popcorn uit Heerhugowaard bestaat dit jaar 30 jaar. Dat moet gevierd worden! Zaterdagavond 13 april is er een jubileumconcert in Theater De Binding aan de Bosgroet 12 in Zuid-Scharwoude. Om 19.45 uur gaat de zaal open, om 20.00 uur barst het concert los.

De muzikale leiding is in professionele handen van het getalenteerde echtpaar Rhythm en Megan Haakman. Rhythm is de toetsenist van het popkoor en Megan de dirigente. Zij arrangeert veel nummers voor het koor zelf, waardoor het koor een heel eigen sound kan laten horen.


Popkoor Popcorn in actie. - (Foto: Aangeleverd)

Gemengd koor

Het gemengde koor bestaat op dit moment uit 40 leden en er is nog steeds plaats voor nieuwe leden! Elke woensdag wordt er gerepeteerd in basisschool De Boomladder aan de Rozenlaan 6 in Heerhugowaard. Je bent van harte welkom als je de sfeer van het koor een keer wil komen proeven.

Vijfmansband

Voor dit jubileumconcert is een vijfmansband geformeerd waar ook de beste gitarist van West-Friesland, Brent Emmerink, deel van uitmaakt. Verder bestaat de band uit Misty Haakman (inderdaad, zus van!), basgitarist Boris Kalshoven en op drums Ernst van Dusseldorp. Met op toetsen uiteraard Rhythm Haakman.


Maarten en Merlijn van Oostrum met hun band Tea Rex. - (Foto: Aangeleverd)

Tea Rex

Vlak voor de pauze treedt de ‘Eva Cassidy Tribute Band’ op met Madeleine den Nijs op zang, Robin de Lang op basgitaar en Martin van Zijl op gitaar. Ze brengen twee nummers van bekende popklassiekers in de stijl van Eva Cassidy, een Amerikaanse zangeres die in 1996 overleed aan de gevolgen van kanker. Na de pauze spelen de broers Maarten en Merlijn van Oostrum hun nieuwe single. De mannen zijn dragende krachten binnen het koor en hebben een rockband: Tea Rex. Deze avond spelen ze hun nieuwe, zelfgeschreven nummer ‘Waiting For The Waves’ in een akoestische uitvoering.

Kom je ook?

Voor en na de pauze laat het koor veel nummers horen uit het repertoire. Kortom, het wordt een zeer gevarieerde popavond met verrassende uitvoeringen van bekende en minder bekende popmuzikanten. Er is nog een beperkt aantal kaarten te verkrijgen voor 10 euro via kaarten@popkoorpopcorn.nl. Dat is toch een mooie prijs voor een muzikaal avondje uit!