Nieuwe en vernieuwende theatermakers in de Meervaart

Algemeen
Opvallende en toonaangevende jonge makers laten hun afstudeer)projecten zien tijdens ‘Het Debuut’
Opvallende en toonaangevende jonge makers laten hun afstudeer)projecten zien tijdens ‘Het Debuut’ (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Naast theatervedettes als Tineke Schouten en Ellen ten Damme staan de komende twee weken opvallend veel frisse, nieuwe en vernieuwende theatermakers op de bühne bij de Meervaart.

Zo presenteert Via Rudolphi zondag 1 oktober drie van de meest opvallende en toonaangevende jonge makers en hun afstudeer)projecten tijdens ‘Het Debuut’ en vindt woensdag 5 oktober de eerste voorronde van het Amsterdams Kleinkunst Festival plaats, met ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie, spoken word en het theaterlied.

“Dilan Yurdakul heeft GTST helemaal niet nodig om te schitteren”, schreef Het Parool. In ‘Door de schaduw heen’, te zien op vrijdag 30 september, duikt de jonge actrice in haar afkomst, angsten en depressie; schaamteloos oprecht.

Ook YouTuber en presentator Nesim El Ahmadi spreekt openlijk over zijn bewogen leven en de taboes die daarin een rol spelen, van een haartransplantatie op zijn 23ste tot de ontvoering van zijn vrouw en hoe het is om vast te zitten in een cel, maar in de verhalen die de cabaretier op donderdag 6 oktober als onderdeel van zijn eerste cabaretprogramma deelt overheerst de humor. Over humor gesproken: Comedytrain gooit maandag 10 oktober de beginnende cabarettalenten voor de leeuwen tijdens ‘De Nieuwe Lichting’.


Door de schaduw heen. (Foto: Mark Uyl)

De mannen van breakdancecollectief 155 zijn rond de 30 jaar oud en lang niet meer jong te noemen. Ouder worden brengt verrotte knieën, vage vrienden en verantwoordelijkheden met zich mee. ‘Controle’ is een dikke medley van breakdance, fysieke komedie, livemuziek, film en bizarre humor waarin ze zichzelf de vraag stellen: proberen grip we op het leven te krijgen of blijven we vrije jongens?

Meer informatie en kaartjes via: www.meervaart.nl.