Karin Melchers en Simon Borst exposeren in Bibliotheek Heiloo

Cultuur
In Bibliotheek Heiloo hangt werk van Simon Borst.
In Bibliotheek Heiloo hangt werk van Simon Borst. (Foto: Simon Borst)

HEILOO - De kunstenaars Karin Melchers en Simon Borst exposeren tot 10 september in Bibliotheek Heiloo. De expositie is tijdens openingstijden te bezichtigen. 

Melchers: “Met klei bezig zijn vind ik geweldig om te doen. In 2012 ben ik begonnen achter de draaischijf en in de jaren daarna heb ik vele objecten, vooral speciale vazen, gemaakt en verkocht.”

Tijdens een 3-jarige opleiding Keramiek heeft Karin Melchers onder andere geëxperimenteerd met het maken van beelden, wat weer nieuwe inzichten bood wat betreft het combineren van verschillende technieken en het vertalen van emoties in de objecten. “De beeldenserie ‘Lezers’ is voortgekomen uit een beeld wat ik had gemaakt en wat was geïnspireerd op het bekende beeld op de Afsluitdijk, van ingenieur Lely. De stoere gestalte, in gedachten voor zich uitkijkend, geen afleiding. De ‘Lezer’ leest, of ontfermt zich over een stapel boeken en is, op het oog, geconcentreerd en alleen daar mee bezig.”

De tekst loopt door onder de afbeelding>


Alle beelden van Karin Melchers zijn gemaakt van keramiek, vaak in combinatie met een ander materiaal. (Foto: aangeleverd)

Nieuw is dat Melchers sinds kort, samen met andere keramisten, workshops en lessen geeft in haar eigen atelier. Voor informatie mail naar: kmkeramiek.nl of info@kmkeramiek.nl.

Kleurrijk en expressief

Simon Borst over zijn werk: “Plein air schilderen is wat ik doe, de natuur dus als atelier. Zoals een bosrijke omgeving, de Beemster en Schermer met zijn molens of een mooi duingebied. Nederland is mooi, maar ik heb ook veel geschilderd in het buitenland, Europa en zelfs Azië. Kunst in het buitenland is in contact komen met andere kunstvormen en alles wat erbij hoort.”

In Bibliotheek Heiloo hangt werk van Borst wat gemaakt is in de omgeving van Alkmaar en diverse bos schilderijen. Zijn werk is kleurrijk en expressief en nog altijd in ontwikkeling.

Eind augustus exposeer Borst  ook in de kerk van Stompetoren tijdens de Schermer kunstroute, daar is hij persoonlijk aanwezig.