Activiteiten Historische Vereniging Heiloo

Cultuur
Historische Vereniging Heiloo: volop in bloei.
Historische Vereniging Heiloo: volop in bloei. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Historische Vereniging verzorgt komende zomer de nodige interessante activiteiten. Naast de eveneens in deze krant aangekondigde wandelingen komt Jaap de Graaf, auteur van het onlangs verschenen boek ‘Ter Coulster, Kasteel en Landgoed, domein van betekenis’ vertellen over de geschiedenis, de betekenis en het heden van genoemd landgoed.

Tijdens de lezing verhaalt De Graaf over de geschiedenis van het kasteel, de drie landhuizen die er zijn geweest en de geslachten die er hebben geleefd. Ook beantwoordt hij antwoorden van aanwezigen. Er zijn tevens verschillende films te zien, waaronder een film met drone-opnames. Na de presentatie is een bijpassende tentoonstelling te bekijken, met de prachtige foto’s van de HAF. De fotografen hebben aangetoond hoe rijk het landgoed aan natuur is en Chris Zaal laat met vier kunstwerken zien hoe mooi het verbeeld kan worden. De gratis bij te wonen lezing is zaterdag 17 juni om 14.30 uur in het Historisch Museum op Landgoed Willibrordus, Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Openingstijden van het museum zijn dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Verenigingsblad

Binnenkort ontvangen de leden van de Historische Vereniging de nieuwe Cronyck, het tweemaal per jaar verschijnende verenigingsblad vol interessante artikelen over de geschiedenis van Heiloo. Het zomernummer is ditmaal extra gevuld met onder meer een artikel over ooit gemaakte plannen voor het bouwen van woningen in het Heilooërbos. Wie nieuwsgierig is en wil lezen hoe dat afgelopen is, kan zich aanmelden als lid van de vereniging via telefoonnummer 06-51718363. Bij verschijnen wordt de Cronyck dan door een van de vrijwilligers bezorgd.

Kijk voor alle informatie over de vereniging op de website: www.hvheiloo.nl.