Grote politie-inzet na bedreiging bij burenruzie

112-nieuws
Grote politie-inzet in Hoek van Holland
Grote politie-inzet in Hoek van Holland (Foto: Regio15)

Een ruzie tussen twee buren aan de De Cordesstraat in Hoek van Holland is dinsdagavond uitgelopen in een bedreiging. Daarbij zou mogelijk een vuurwapen gezien zijn, hierop werd er veel politie ingezet. Ook cirkelde de politiehelikopter lange tijd boven het incident.

Het gaat om een conflict tussen twee buren dat al langere tijd speelt. Dinsdagavond ging het opnieuw mis en zou één van de buren de ander hebben bedreigd. De politie werd verteld dat daarbij een vuurwapen was gebruikt. Hierop kwamen veel agenten op de melding af en keek de politiehelikopter mee vanuit de lucht.

Ook het Team Parate Eenheid van de politie kwam op de melding af. Na onderzoek bleek er geen wapen in het spel te zijn. “We hebben met de betrokkenen een streng gesprek gevoerd en bemiddeld, waardoor de situatie weer rustig is geworden”, vertelt de politiewoordvoerster aan de WOS. Er is niemand aangehouden.

Met één van de betrokkenen was voor de agenten lastig te praten, de man schreeuwde namelijk naar de agenten en wilde hen weghebben. Nadat de agenten weggingen, besloot de man nog verhaal te halen bij de politiepost. Dat liep echter op niets uit, waardoor de man toch maar terug naar huis ging. De wijkagent zal verder aan de slag gaan deze burenruzie.