Eerste World Port Beach Rugby Event geslaagd

Nieuws
Het  eerste World Port Beach Rugby Event was voor zowel organisatie als spelers zeer geslaagd.
Het eerste World Port Beach Rugby Event was voor zowel organisatie als spelers zeer geslaagd. (Foto: Patrick Wanders)

Het eerste World Port Beach Rugby Event mag als geslaagd worden beschouwd. Na 2 jaar uitstel door Corona is het dit jaar toch gelukt! Op het Hoekse strand werd een open strandrugby stadion neer gezet met 730 zitplaatsen.

Vrijdag kwamen er vanuit de 3 basisscholen uit Hoek van Holland bijna 300 leerlingen uit groep 6, 7 en 8 voor het eerst proeven wat beach rugby is. De kinderen waren de afgelopen weken in hun gymuurtje fysiek en mentaal door echte rugbytrainers voorbereid om het mooie spelletje te kunnen spelen. 

De basisscholen speelden in poule’s tegen elkaar en werden ondersteund door studenten van de opleiding onderwijsassistent van het Albeda College uit Rotterdam. 

In een mengelmoes van gekleurde gesponsorde shirtjes ging het er gezellig aan toe op de drie uitgelegde speelvelden. Om 15 uur was de prijsuitreiking van het Scholen toernooi: Winnaar werd De Driemaster; Runner-up Cup: Inova basisonderwijs en de Sportiviteitsprijs ging naar: De Jozefschool 

De kinderen vertrokken moe maar voldaan met een vaantje en een bidon weer naar huis en dit is zeker voor herhaling vatbaar. 

Internationale deelname

Zaterdag was het de beurt aan de grote jongens voor het 5-A-side Beach rugby, teams uit Curacao,  Verenigd Koningkrijg  en 3 invitatieteams die dit keer werden aangevuld met rugbyvrienden uit heel Nederland. Dit maakt rugby zo uniek.

Met een heerlijk zonnetje en een muziekje op de achtergrond verzorgd door DJ Edwin konden de wedstrijden beginnen. Speaker Jochem maakte op zijn eigen unieke manier, van elke wedstijd een mooi verslag en moedigde de mensen op de tribune aan om vooral hun team aan te moedigen. Hierdoor hing er een gezellig sfeer in het stadion. 

In het mulle zand moesten de krachtpatsers snel en bewegelijk zijn en werden er snoeiharde tackles gemaakt. Er mag volgens de spelregels constant worden gewisseld van spelers, omdat het bijzonder zwaar is om op volle snelheid op zand te spelen. Door de refrees bleef het fair play. 

Het was een hele spannende finale tussen de Roze Regards en Bassies Beach Boys want ze waren aan elkaar gewaagd. De winnaar is geworden: Bassies Beach Boys zij mogen hun titel volgend jaar komen verdedigen. 

De dag werd afgesloten bij Rugby club Hoek van Holland met een heerlijke bbq, verzorgd door Matt en Willem jr en bij de bar kon je een drankje halen want daar was iedereen wel aan toe naar zo’n lange dag. 

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd rugbyevenement en wil hierbij alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun steun. In het bijzonder Gemeente Rotterdam, Proef de Hoek en Delta Port Donatiefonds voor de financiële injectie.

Bedankt!

Niet alleen de organisatie was dankbaar. Deze krant kreeg van één van de spelers de vraag het volgende te plaatsen: 

“Marius, Willem en Ben, Ik wil jullie enorm bedanken!!!!!

Wat geweldig hoe jullie het World Port beach rugby toernooi afgelopen weekend hebben georganiseerd! Het was voor ons spelers al heel lang een droom om naast het jeugd beach- een senioren beachtoenooi te hebben. Ook wil ik Bas bedanken, wat een top teammanager ben jij!”

The winners