Laagdrempelige informatiemarkt trekt veel publiek

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Afgelopen zaterdag was de Informatiemarkt Gezond en veilig ouder worden bij SamenMeer en Vrij en Blij in Landsmeer. Een unieke samenwerking tussen veel organisaties op het vlak van welzijn en zorg in het dorp en de omgeving. 

Langer thuis blijven wonen, wat kan de thuiszorg doen, wat doet MEE eigenlijk, dementie, alcoholpreventie, het levert soms ingewikkelde vragen op. Voor deze gelegenheid waren alle disciplines uitgenodigd om laagdrempelig op zoveel mogelijk vragen antwoord te geven. Op het veelzijdige programma kwam veel geïnteresseerd publiek af, onder wie onder ook mensen die de weg naar de instanties niet altijd makkelijk weet te vinden. 

Behalve dat er veel algemene informatie werd aangeboden was er ruim gelegenheid om vragen over de eigen situatie te stellen of deel te nemen aan een van de lezingen of workshops, over langer thuis wonen, levenstestament, valpreventie en cognitieve fitness. 

WelzijnWonenPlus presenteerde haar aanbod, onder andere het Maatjesproject en de dienstverlening door de Energiecoach werden toegelicht. Ook Resto van Harte en Vier het Leven waren paraat om hun positieve bijdrage te leveren. 

Het mooie weer werkte mee waardoor ook de VR-experience over brandveiligheid goed bezocht werd. De rolstoelreparateurs van het Repaircafé wierpen en passant ook een blik op de technische staat van de duofiets. Diverse deelnemers maakten een ritje op de duofiets en de tafel van Doortrappen (veilig fietsen tot je honderdste) kon rekenen op belangstelling van enthousiaste fietsliefhebbers. SamenMeer dankt alle deelnemende partijen op deze zonnige zaterdag.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding