Vaartocht langs weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld

Uitgaan
Veel voorjaarsbloemen te zien.
Veel voorjaarsbloemen te zien. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Vaar zondag 21 april mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland door het Ilperveld. 

In de excursieboot vaar je tussen de vele eilandjes en weiden door. Niet te missen zijn de baltsende weidevogels. Je ziet en hoort kieviten, grutto’s, scholeksters, tureluurs, ganzen, en diverse zangvogels, misschien al met hun jongen. Hoor hoe de grutto’s hun karakteristieke eigen naam roepen. Ook de lepelaar, zilverreiger en misschien de roerdomp kunnen zich laten zien.

Het Ilperveld is in alle jaargetijden een prachtig gebied, en zeker ook in het voorjaar. Stap aan boord en laat je verrassen door de schoonheid van de ontluikende natuur. Je ziet opkomend riet, speenkruid, watermunt, lisdodde, varens, fluitenkruid en vele andere soorten.

Afhankelijk van het lenteweer is het goed mogelijk dat de rietorchissen al te zien zijn. Misschien kruipt zelfs de zonnedauw alweer tevoorschijn. De gids laat het je allemaal zien tijdens de vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes van trilveen.

Warm aankleden is raadzaam. Maar goed ingepakt is het volop genieten van het leven op het water in het Ilperveld. Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan. En vergeet je verrekijker niet. 

Kinderen zijn van harte welkom, mensen met een rolstoel ook. Neem in dit laatste geval vooraf even contact op. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

Kosten € 18,50 voor volwassenen en € 13,50 voor kinderen tot en met twaalf jaar. Beschermers/donateurs van Landschap Noord-Holland ontvangen 40% korting.

Zondag 21 april van 13.30 tot 15.30 uur. Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord