Hoge opbrengst Nieuwjaarsduik voor Miranda!Mania

Algemeen
En... koppie onder in het koude IJsselmeer.
En... koppie onder in het koude IJsselmeer. (Foto: Pascal van As)

MEDEMBLIK - PWF verzorgde 1 januari de traditionele Nieuwjaarsduik voor het goede doel. Dit keer was voor de Medemblikker stichting Miranda Mania gekozen.

Bij de inschrijving was het al duidelijk. Van jong tot oud doet mee. "Het begint steeds meer op een gezinsevenement te lijken, wat natuurlijk geweldig is", zegt Joyce Haakman, voorzitter van PWF. Jesse van 7 jaar doet voor het eerst mee en hij vindt het spannend. Maar denkt wel dat het hem gaat lukken. Ik denk dat ik in totaal zo'n vijftien jongeren tot 12 jaar heb ingeschreven. Fantastisch toch? Ik zie mensen elk jaar terugkomen en van harte het goede doel steunen. Een prachtig initiatief op de eerste dag van het jaar."

Het was ijzig koud tijdens de Nieuwjaarsduik, maar zeventig 'dare devils' sprongen in het IJsselmeer. Siem Zeilemaker, fractievoorzitter van PWF, jutte de deelnemers weer op voor een tweede duik. En ja hoor, daar gingen ze weer.

Met alle donaties van het publiek en inschrijfgeld komt het eindbedrag om 950 euro. "Een mooi bedrag voor MirandaMania. De cheque reiken we binnenkort uit aan de stichting. Dit kunnen we niet doen zonder de medewerking van alle sponsors, Rescue Medemblik, de hulp van MirandaMania zelf, medewerking van Bestevaer, de inzet van de leden van PWF en niet te vergeten de deelnemers die het koude water trotseerden. Ik heb genoten en ik neem aan dat we de Nieuwjaarsduik volgend jaar weer organiseren. Maar dan weer voor een ander goed doel. Wie er nog eentje weet, kan dat sturen naar info@pwf-medemblik.nl."