PALL Medistad in Medemblik schenkt wijkteam en voedselbank kerstpakketten

Algemeen
Het team van Pall Medistad dat zich bezig hield met de organisatie van de kerstpakketactie en centrumcoördinator Corona Rentenaar (rechts staand).
Het team van Pall Medistad dat zich bezig hield met de organisatie van de kerstpakketactie en centrumcoördinator Corona Rentenaar (rechts staand). (Foto: RG-Fotografie)

De dagen rond kerst werden gezinnen door wijkteam Medemblik verrast met een goed gevulde kerstpakket. In januari ontvangt de voedselbank pakketten. De actie is een initiatief van PALL Medistad. Jeugdverpleegkundige Ingrid Suyk: “Het is geweldig om gezinnen in een moeilijke situatie op deze manier iets positiefs te bieden.”

Ingrid Suyk is al 22 jaar werkzaam bij de GGD en sinds een aantal jaar lid van wijkteam Medemblik. Hierdoor leerde ze veel mensen leren. “Met een aantal mensen heb je vaak contact en weet je dat ze een hart onder de riem goed kunnen gebruiken, zeker zo met de dure feestdagen voor de deur”, legt Ingrid uit. “Toen PALL mij benaderde met hun idee om kerstpakketten beschikbaar te stellen, greep ik die kans met beide handen aan. Het is heel belangrijk dat mensen positieve aandacht krijgen.”

Positieve aandacht

Onder het wijkteam vallen schuldhulpverlening, WMO, maatschappelijk werk, jeugdhulpverlening, opbouwwerk en de GGD. “Als wijkteam hebben wij een breed netwerk. We staan dichtbij de mensen en weten goed wat er speelt. Veel mensen kunnen een lichtpuntje goed gebruiken. Als je bijvoorbeeld onlangs iemand hebt verloren, het financieel moeilijk hebt of te maken hebt met langdurig ziekzijn, dan is het gewoon fijn om te weten dat er aan je gedacht wordt.”

Sprakeloos

Met veel plezier overhandigde Ingrid de pakketten. “Het was fijn om iets leuks te brengen, even op een andere manier contact te hebben. Mensen zijn zo verrast! Ik kreeg gelijk foto’s van al het lekkers dat in de doos zat. Sommigen waren overdonderd, waren zo blij dat ze er sprakeloos van waren.” De laatste jaren organiseert het wijkteam een buffet om mensen samen te brengen. Helaas kon dat ook dit jaar niet fysiek doorgaan. “Dat is zo jammer, te meer omdat de behoefte aan contact groot is. De kerstpakketten waren daarom des te welkom!”

Moeilijke tijd

Ook het gezin van Paul en Sandra Stehouwer kreeg van het wijkteam een kerstpakket aangeboden. Sandra: “Dat er mensen zijn die aan je denken in moeilijke tijden, waarderen we ontzettend. Mijn man is al een aantal jaren bedlegerig. Twee maanden geleden bleek dat hij longkanker heeft. Wat je dan voelt, is ongeloof. We kregen toen te horen dat hij geen jaar meer te leven heeft. Op zo’n moment schrik je enorm. De onzekerheid die dat met zich meebrengt is niet te beschrijven. We hebben vijf kinderen. Zowel de kinderen als wij kunnen er goed over praten. Dat is fijn en geeft kracht.”


Sandra Stehouwer en haar zoon Quinten nemen het pakket in ontvangst - Foto: Promoject

Kerstkransjes

Het kerstpakket werd in ontvangst genomen door Sandra en haar zoon Quinten. “Onze zoons van 12 en 16 jaar konden niet wachten en maakten de doos natuurlijk meteen open. De kerstkransjes vielen erg in de smaak en werden meteen opgesmikkeld. De andere producten heb ik bewaard voor kerst. Ja, dat we een kerstpakket van PALL kregen, betekent heel veel voor ons.”

Steentje bijdragen

PALL Medistad is gevestigd in Medemblik en maakt voornamelijk plastic zakken voor eenmalig gebruik waarin medicijnen worden geproduceerd. Sinds de overname in 2013 door het Amerikaanse concern PALL, maakt het bedrijf een sterke groei door. Marjan van Ketel, afdeling HR: “Door de enorme vraag naar onze producten, werken er nu bijna 1.100 medewerkers bij ons. Veel van deze medewerkers wonen in Medemblik en omgeving. We voelen ons als bedrijf onderdeel van Medemblik en vinden het daarom belangrijk om ook op maatschappelijk vlak ons steentje bij te dragen.”

Koop lokaal

De kerstpakketten van PALL bevatten uitsluitend producten van lokale winkeliers. “Als het gaat om de leefbaarheid van onze omgeving, speelt een gezellig en levendig stadscentrum daar zeker een rol in. Daarom hebben we de kerstpakketten voor onze medewerkers bewust lokaal ingekocht. Zeker nu er weer sprake is van een lockdown, is het goed om de lokale winkeliers op deze manier te steunen”, legt collega Patty Timmerman uit.

Lokale gezinnen

Ook wil het bedrijf graag iets doen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Marjan: “Samen met winkeliersvereniging MEVO kozen we daarom om extra kerstpakketten te bestellen en die te schenken aan het lokale wijkteam. Dit omdat de professionals van het wijkteam dicht bij de mensen staan en als geen ander weten wie een hart onder de riem goed kan gebruiken. Daarnaast worden er pakketten aan de voedselbank geschonken. Het is fijn om op deze manier iets terug te kunnen geven aan Medemblik.”

Sandra Stehouwer en haar zoon Quinten nemen het pakket in ontvangst.